Αεροπορική εκδρομή Αίγυπτος

8 ημέρες
Αεροπορική εκδρομή

Αεροπορική εκδρομή Αίγυπτος

Τιμή ατόμου από
1070
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Λούξορ - Έντφου - Κομόμπο - Ασουάν! 8ήμερη αεροπορική εκδρομή στην Αίγυπτο. Αεροπορικά εισιτήρια, 3 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο σε ξενοδοχείο 5* με πρωινό,  2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια στο Κάιρο, 4 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο με πλήρη διατροφή, μεταφορές, ξεναγήσεις, είσοδοι! ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ για Άνοιξη και Καλοκαίρι 2021
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Κάιρο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κάιρο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κάιρο, Ξενάγηση, Πυραμίδες, Χαν Ελ Χαλίλ

Η σημερινή ολοήμερη ξενάγησή μας στην πόλη θα ξεκινήσει από το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου, όπου στεγάζονται αριστουργήματα χιλιάδων χρόνων και αμύθητης αξίας από όλες τις περιόδους της Αιγυπτιακής ιστορίας. Μεταξύ τους και τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουτ Ανκ Αμόν (Τουταγχαμών). Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, καθώς και με τη Σφίγγα, που παριστάνει τον Φαραώ Χεφρίνο με σώμα λιονταριού. Σύντομη στάση στα εργαστήρια παπύρου και αρωμάτων και συνεχίζουμε για το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ, πνιγμένο στα χρώματα και στα μαγαζάκια με τα είδη λαϊκής τέχνης. Χρόνος ελεύθερος για να παζαρέψτε στις αμέτρητες αγορές. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Κάιρο

Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε το 331 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε την Ελληνιστική παροικία, το Ελληνικό Πατριαρχείο, το σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Έλληνας ποιητής Καβάφης, το φρούριο Καϊτμπέι (Qauitbay) και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα, που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Αιγύπτιου βασιλιά Φαρούκ. Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας με επίσκεψη στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας - ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κάιρο - Λούξορ, Ξενάγηση (Καρνάκ), Επιβίβαση στο Κρουαζιερόπλοιο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Λούξορ, τις Θήβες της Πτολεμαϊκής περιόδου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο που θα μας φιλοξενήσει κατά τις επόμενες μέρες. Ακολουθεί ξενάγηση στην ανατολική όχθη του Νείλου, όπου θα δούμε τον μεγαλειώδη ναό του Καρνάκ, τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και την ιερή καθαρτήρια λίμνη, καθώς και τον ναό του Λούξορ, ο οποίος κάποτε ενωνόταν με το ναό του Καρνάκ. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Λούξορ, Ξενάγηση (Κοιλάδα των Βασιλέων, Ναός της Χατσεπσούτ) Απόπλους, Κρουαζιέρα

Πρωινή ξενάγηση στην δυτική όχθη του Νείλου με την Κοιλάδα των Βασιλέων - τη νεκρόπολη των αρχαίων Θηβών, όπου υπάρχουν περισσότεροι από 60 τάφοι, μεταξύ των οποίων και εκείνος του Τουτ Ανκ Αμόν (Τουταγχαμών). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ - της μοναδικής στην ιστορία γυναίκας Φαραώ. Η πλεύση μας στις καταπράσινες όχθες του Νείλου θα μας οδηγήσει στο Έντφου. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κρουαζιέρα (Έντφου, Κομόμπο)

Πρωινή ξενάγηση στον πιο καλοδιατηρημένο ναό της Αιγύπτου, τον ναό του θεού Χόρους ή Ώρου στο Έντφου. Συνεχίζουμε την υδάτινη διαδρομή μας με προορισμό το Κομόμπο. Άφιξη και ξενάγηση στον μοναδικό ναό του Κομόμπο, που κατασκευάστηκε κατά την Ελληνορωμαϊκή περίοδο. Στην πραγματικότητα αποτελεί σύμπλεγμα δύο ναών, αφιερωμένων σε δύο θεούς, τον θεό-κροκόδειλο Σόμπεκ και τον θεό-γεράκι Χαροέρις/Ώρο. Η υδάτινη διαδρομή μας συνεχίζεται με προορισμό την Άνω Αίγυπτο και το Ασουάν. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Κρουαζιέρα, Ασουάν, Ξενάγηση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησής μας θα δούμε το μεγάλο Φράγμα του Ασουάν, τον ημιτελή Οβελίσκο, καθώς και τον ναό της νήσου Φίλα. Ακολουθεί βόλτα με τις γραφικές φελούκες - τα χαρακτηριστικά τοπικά ιστιοφόρα του Νείλου. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Ασουάν - Κάιρο - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για Αθήνα μέσω Καΐρου.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Αναχωρήσεις 2021 ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ
Ξενοδοχείο Ramses Hilton 5* (ή παρόμοιο)
2κλινο ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ
1κλινο ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ
Φόροι ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τιμές και ημερομηνίες αναχωρήσεων λόγω των αλλαγών που έχουν υπάρξει για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης

 • διαμονή στο ξενοδοχείο Ramses Hilton 5 ή παρόμοιο στο Κάιρο με πρωινό (3 διαν/σεις) και σε κρουαζιερόπλοιο deluxe 5 (4 διαν/σεις)

 • 2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια στο Κάιρο

 • Παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα με ψητό αρνί στην Αλεξάνδρεια (τον Οκτώβρη το Πασχαλινό αντικαθίσταται με κανονικό γεύμα)

 • πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα

 • μεταφορές από/προς αεροδρόμια-ξενοδοχεία

 • ξεναγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος

 • είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 • αρχηγοί-συνοδοί

 • υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων

 • ταξιδιωτικά έντυπα, χάρτες

 • ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

 • φόροι αεροδρομίου

 • βίζα Αιγύπτου (25€)

 • φιλοδωρήματα (25€ περίπου)

 • ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Λεπτομέρειες

Αναμένονται οι ώρες των πτήσεων λόγω των αλλαγών που έχουν υπάρξει για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Φωτογραφίες
5
Βόλτα με καμήλες στις Πυραμίδες
5
Αίγυπτος παζάρι
5
Κρουαζιέρα στον Νείλο Αίγυπτος
5
Κάιρο Αίγυπτος
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-20:00

Σάββατο: 09:00-15:00