Loading...

Αεροπορική εκδρομή Άγιοι Τόποι - Ιορδανία

Τιμή ατόμου από
1160
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Εκδρομή Αγίου Πνεύματος στην Ιορδανία και Άγιοι Τόποι. Θα δούμε Αμμάν – Γέρασα – Mαδηβά – Όρος Νεβώ – Πέτρα – Wadi Rum – Νεκρά Θάλασσα – Ιερουσαλήμ – Ναός της Αναστάσεως – Οδός του Μαρτυρίου – Πανάγιος Τάφος – Γολγοθάς – Γεθσημανή – Ιορδάνης Ποταμός – Βηθλεέμ – Όρος Ελαιών – Σιών – Ιεριχώ – Κάρντο – Τείχος Δακρύων – Όρος του Ναού – Λύδδα – Τελ Αβίβ. Αναχώρηση 28/9. Αεροπορικά εισιτήρια, Φόροι αεροδρομίων & συνόρων, εκδρομές, μεταφορές, διαμονή σε 4*, ημιδιατροφή, αρχηγός. Τιμές για Σεπτέμβριος 2023
Περιγραφή

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Αμμάν

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και πτήση για την Αθήνα στις 19:45 με την Aegean με άφιξη στο ΕΛ. Βενιζέλος στις 20:40. Μετάβαση στον έλεγχο διαβατηρίων και πτήση με την Aegean Αirlines για το Αμμάν στις 23:55, με άφιξη στις 02:05 (τοπική ώρα).

Αναχώρηση από Αθήνα: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛ. Βενιζέλος των Αθηνών. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και πτήση με την Aegean για το Αμμάν στις 23:55, με άφιξη στις 02:05 (τοπική ώρα). Συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας και μετά τις τελωνιακές διατυπώσεις μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αμμάν – Ακρόπολη – Ρωμαϊκό αμφιθέατρο – Αρχαιολογικό Μουσείο – Αρχαία Γέρασα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση μας στο ιστορικό Αμμάν. Πρόκειται για μια πανάρχαια πόλη που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους κατοικήθηκε για πρώτη φορά πριν από 9000 χρόνια. Αναφέρεται στη Βίβλο με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν ως βασίλειο των Αμμωνιτών, ενώ αργότερα έγινε μέρος της Ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης με το όνομα Φιλαδέλφεια. Θα ξεναγηθούμε στον λόφο της Ακρόπολης και θα θαυμάσουμε τα ερείπια του Ναού του Ηρακλή, που χρονολογείται από τον 2ο μ.Χ. αιώνα, τη βυζαντινή εκκλησία και το κυβερνητικό μέγαρο της δυναστείας των Ομμαγιαδών. Αυτό που θα τραβήξει την προσοχή μας είναι η θέα προς το παλιό ανατολικό Αμμάν καθώς και προς το σύγχρονο δυτικό με την τεράστια σημαία της χώρας μπροστά στο βασιλικό διοικητικό μέγαρο!

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο και το αρχαίο Ωδείο, τα οποία στέκουν αγέρωχα στο κέντρο της πόλης, χωρητικότητας 6.000 θεατών, όπου φιλοξενούν σήμερα διάφορα πολιτιστικά δρώμενα. Θα αφήσουμε για το τέλος το Αρχαιολογικό Μουσείο (είσοδος προαιρετική €7), στο οποίο φιλοξενούνται ευρήματα όλων των εποχών, ξεκινώντας από την πρώτο – ιστορική περίοδο μέχρι την πρόσφατη ισλαμική περίοδο. Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα νεολιθικά ευρήματα του Αϊν Γκαζάλ που χρονολογούνται από το 6500 π.Χ., καθώς και τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας που βρέθηκαν στο Κουμράν.

Ακολουθώντας μια διαδρομή βορείως του Αμμάν θα φτάσουμε στην αρχαία Γέρασα, την πιο καλά διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης, η οποία δικαίως αποκαλείται “Πομπηία της Ανατολής”! Πρόκειται για ένα μοναδικό αντιπροσωπευτικό δείγμα ρωμαϊκού πολιτισμού, μιας και η πόλη σώζεται σχεδόν αυτούσια. Οι δρόμοι με τους κίονες, τα δύο θέατρα, ο ιππόδρομος, το Νυμφαίο, οι ναοί, το ρωμαϊκό φόρουμ, η αψίδα θριάμβου του Αδριανού (129 μ.Χ.) κ.α. θα μας μεταφέρουν νοερά στο πνεύμα της εποχής τους. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε πίσω στο Αμμάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Σημείωση: To βράδυ όσοι επιθυμείτε μπορείτε προαιρετικά να μεταβείτε στο Boulevard, την πιο σύγχρονη συνοικία του Αμμάν και να κάνετε βόλτα στα διάσπαρτα εμπορικά κέντρα ανάμεσα στα ψηλά φουτουριστικά κτίρια ή να επισκεφτείτε την Rainbow Street με τα διάφορα παραδοσιακά εστιατόρια και καφέ όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά γλυκά όπως το διάσημο κνάφε ή να δοκιμάσετε ναργιλέ.

3η ημέρα: Αμμάν – Μαδηβά – όρος Νεβώ – Πέτρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Πέτρα. Καθ’ οδόν θα επισκευτούμε την Μαδηβά όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, του οποίου το δάπεδο έχει τον αρχαιότερο και μεγαλύτερο χάρτη των προσκυνημάτων των Αγίων Τόπων σε ψηφιδωτή απεικόνηση. Εδώ και αιώνες η Μαδηβά θεωρείται η πόλη των ψηφιδωτών, ακόμη και σήμερα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τον τρόπο κατασκευής τους σε ένα τοπικό εργαστήριο.

Σημείωση: Προαιρετικό γεύμα σε εστιατόριο με τοπικό παραδοσιακό φαγητό ‘Μακλούμπα’ κοτόπουλο (12 Δηνάρια = περίπου €16) ή ‘Μάνσαφ’ αρνί (15 Δηνάρια = περίπου €20).

Στη συνέχεια θα έχουμε επίσκεψη στο διπλανό όρος Νεβώ, για να θαυμάσουμε ερείπια Βυζαντινών εκκλησιών με εντυπωσιακά ψηφιδωτά δάπεδα. Το όρος Νεβώ αποτελεί τον τελευταίο σταθμό του Μωυσή, όπου αντίκρισε για πρώτη φορά τη Γη της Επαγγελίας με τον λαό του και η παράδοση λέει ότι εκεί άφησε την τελευταία του πνοή.

Το όρος Νεβώ προσφέρει απεριόριστη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη, τη Νεκρά Θάλασσα, καθώς και προς τους λόφους των Ιεροσολύμων. Διασχίζοντας την ενδοχώρα προς το νότο, μέσω της «λεωφόρου των Βασιλέων», θα φτάσουμε στην Πέτρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Σημείωση: Το βράδυ όσοι επιθυμείτε μπορείτε να επισκεφτείτε το διάσημο Cave Bar, φτιαγμένο κυριολεκτικά μέσα σε αρχαίο τύμβο των Ναβατταίων, συνδέοντας δυναμικά το παρελθόν με το παρόν με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία!

4η ημέρα: Πέτρα – Κόκκινη Έρημος / Wadi Rum

Πρωινό και ξενάγηση στη ροζ πολιτεία της Πέτρας, ένα ανεξίτηλο σημάδι της ιστορίας της χώρας και ένα από τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου! Διασχίζοντας πεζοί το στενό φαράγγι (Σιχ) και θαυμάζοντας τους σχηματισμούς των βράχων, ξαφνικά στο τέλος του αποκαλύπτεται μπροστά μας η κρυμμένη πόλη με το σήμα κατατεθέν της, το θησαυροφυλάκιο! Η πόλη αποτελεί ένα αριστούργημα γλυπτικής, αφού είναι λαξευμένη με εντυπωσιακές λεπτομέρειες πάνω σε μαλακά, ψαμμιτικά πετρώματα. Οφείλει την ύπαρξη της στην φυλή των Ναβατταίων μιας και ήταν η Μητρόπολή τους και σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου. Στην Πέτρα υπάρχουν έντονα τα σημάδια της ελληνιστικής περιόδου κάτι που υποδηλώνει και η ονομασία της. Κατά την επίσκεψή μας θα θαυμάσουμε το ρωμαϊκό θέατρο, τα λουτρά, τις δεξαμενές, καθώς και διάφορους τάφους βασιλέων κ.α. Η επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες.

Αναχωρούμε για το Wadi Rum, την κατακόκκινη έρημο, εκεί όπου έζησε και έδρασε ο περίφημος Λώρενς της Αραβίας. Το χαρακτηριστικό της είναι η κόκκινη άμμος της και οι έντονοι βραχώδεις σχηματισμοί. Θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε βαθιά την έρημο με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα 4Χ4, και θα συναντήσουμε τέντες φιλόξενων βεδουίνων. Εδώ έχουν γυριστεί πολλές διάσημες ταινίες, όπως πχ «ο Λώρενς της Αραβίας» και πιο πρόσφατα «η διάσωση» (The Martian) μιας και το τοπίο μοιάζει σεληνιακό. Σήμερα θα τακτοποιηθούμε και θα διανυκτερεύσουμε σε αυτόνομες τέντες/ δωμάτια και θα έχουμε βραδινή παραδοσιακή μουσική και μπουφέ δείπνο που παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο από τους ντόπιους βεδουίνους.

Σημείωση: Προαιρετική βόλτα με καμήλες στη έρημο Wadi Rum €20 ανά άτομο.

5η ημέρα: Άκαμπα – Εϊλάτ – Ερυθρά θάλασσα – Νεκρά θάλασσα – Ιεριχώ

Πρωινό και προετοιμασία για αναχώρηση. Θα περάσουμε από την Άκαμπα, το μοναδικό λιμάνι της χώρας στην Ερυθρά θάλασσα η οποία έχει πάρει το όνομά της από τους κόκκινους κοραλλιογενείς σχηματισμούς και συνδέεται με την Παλαιά Διαθήκη και τον Μωϋσή. Προαιρετική βόλτα με πλοιάριο (16 Δηνάρια = περίπου €21) στον κόλπο της Άκαμπα, για να θαυμάσουμε τον σπάνιο κοραλλιογενή βυθό της ερυθράς θάλασσας, καθώς και τα τροπικά ψάρια. Θα συνεχίσουμε για τα σύνορα με το Ισραήλ και μετά τις τελωνειακές διατυπώσεις, θα εισέλθουμε στο Εϊλάτ, τη νοτιότερη πόλη του Ισραήλ. Εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε προαιρετικά το διάσημο υποθαλάσσιο ενυδρείο (€40 ανά άτομο) και να θαυμάσετε από κοντά την εντυπωσιακή θαλάσσια ζωή της περιοχής, που αποτελείται από σπάνιους ζωντανούς οργανισμούς.

Στη συνέχεια της διαδρομής μας θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε στη Νεκρά Θάλασσα, στις άρτια οργανωμένες παραλιακές εγκαταστάσεις του θερέτρου Άϊν Μποκέκ.

Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο της γης κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με αρνητικό υψόμετρο μείον 400 μέτρα. Το νερό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι καθώς και σε μεταλλικά στοιχεία και έχοντας ιαματικές ιδιότητες προσφέρει ευεξία. Η Νεκρά Θάλασσα είναι η πιο βαθιά λίμνη στον κόσμο, με βάθος που αγγίζει τα 300 μέτρα. Πρόκειται για ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο σε ολόκληρο τον κόσμο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Ιεριχούς, αργά το απόγευμα (διανύοντας κατά μήκος τη Νεκρά θάλασσα), τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα: Ιορδάνης Ποταμός – Τίμιος Πρόδρομος – Ιεροσόλυμα – Πανάγιος Τάφος – Οδός του Μαρτυρίου

Πρωινό και προετοιμασία για αναχώρηση. Μέσω της «σιδηράς πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίσθηκε πλήρως εκ των φθορών. Στις όχθες του Ιορδάνη ποταμού, θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές «τοῦ Ἁγιασμοῦ» των Θεοφανείων. Όσοι επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την προαιρετική- «συμβολική βάπτιση» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».

Αφήνοντας πίσω μας την κοιλάδα του Ιορδάνη και διασχίζοντας την έρημο της Ιουδαίας, θα μεταβούμε στα Ιεροσόλυμα. Μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, εντός του οποίου θα προσκυνήσουμε τον Φριχτό Γολγοθά. Η συγκλονιστικότερη εμπειρία είναι η ανάβαση στον λεγόμενο «Κρανίου Τόπο» (στα Εβραϊκά σημαίνει Γολγοθάς), όπου σφραγίσθηκε η Καινή Διαθήκη με το Αίμα του Θεανθρώπου. Στο ορθόδοξο παρεκκλήσιο, το οποίο διακρίνεται για την εξωτερική διακόσμηση και την επιβλητικότητά του, θα αναγνωσθούν το έβδομο και το όγδοο ευαγγέλιο της Μεγάλης Πέμπτης, Η Σταύρωση και ο Θάνατος του Χριστού και θα γίνει ΔΕΗΣΗ.

Κατεβαίνοντας από τον Γολγοθά, θα δούμε τον Τόπο της Αποκαθηλώσεως. Στη Χριστιανική λειτουργική αποκαλείται η κατάβαση του Σώματος του Ιησού από το Σταυρό μετά την Σταύρωσή Του, προκειμένου στη συνέχεια να ενταφιαστεί. Η Αποκαθήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και του Νικόδημου, που ήταν σύμφωνα με τις διηγήσεις τον ευαγγελιστών, Ιουδαίοι άρχοντες και κρυφοί μαθητές του Χριστού. Το γεγονός αυτό, μας το θυμίζουν δύο Ύμνοι:

α) Ο συγκινητικός δοξαστικός Ύμνος του Εσπερινού της Μεγάλης Παρασκευής «Σε τον αναβαλλόμενον, το φως ώσπερ ιμάτιον …».

β) Επίσης, ανάμεσα στα λιγότερα γνωστά ακούσματα της ίδιας μέρας, αλλά το βαθυστόχαστο και το πιο συγκινητικό μελοποίημα με το όνομα «δός μοι τούτον τον Ξένον» ή «τον Ήλιο Κρύψαντα» (Γεωργίου Ακροπολίτη, λόγιου του 13 αιώνα.), στο οποίο περιγράφεται το αίτημα του Ιωσήφ προς τον Πιλάτο, να του δώσει το σώμα του Χριστού για να το κηδέψει. Ο Πιλάτος του έδωσε την άδεια και στη συνέχεια μαζί με τον Ιωσήφ κατέβασαν το σώμα του Ιησού από το Σταυρό, το τύλιξαν με «σινδόνη καθαρά» και το αποθέσαν στο κενό μνημείο που διατηρούσε υπό την κατοχή του ο Ιωσήφ.

Ευλαβικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, στο σημείο της Αποκαθήλωσης, στον φριχτό Γολγοθά, στον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, στο σημείο Μη μου Άποτου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου, καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.

Ακολούθως θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου: “οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά”. Ο τόπος όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του, το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος πήρε τον Σταυρό στους ώμους του μέχρι τον Γολγοθά (και σύμφωνα με την παράδοση αποτυπώθηκε η παλάμη του Χριστού μας), και όπου ο Χριστός μας λύγισε από το βάρος του Σταυρού, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης (το σημείο όπου ο Ιησούς συνάντησε τις κόρες της Ιερουσαλήμ), και η Πύλη της Καταδίκης πριν τον Γολγοθά. Ολοκληρώνουμε με την Φυλακή του Χριστού μας, στο ονομαζόμενο «Πραιτώριο». Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Βηθλεέμ – Γεθσημανή – Πανόραμα – Σιών – Καρντό

Πολύ πρωινή μετάβαση στην Βηθλεέμ. Στη Βασιλική της Γεννήσεως (από την εποχή του Ιουστινιανού), θα συμμετάσχουμε στην κατανυκτική Θεία Λειτουργία, στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Θα προσκυνήσουμε το πραγματικό σημείο της Γεννήσεως με την Φάτνη. Στο «Σπήλαιο των Νηπίων», θα δούμε λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τα Ιεροσόλυμα. Από την νοτιότερη κορυφή του Όρους των Ελαιών, (το Πανόραμα των Ιεροσολύμων) θα θαυμάσουμε την ωραιότερη θέα της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων. Μετάβαση στο Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη (το Αλ Ακσά και του Ομάρ), είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η Περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, ιερότατου τόπου των Ιουδαίων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού. Στην έξοδό μας από το Όρος του Ναού θα δούμε τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) όπου και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας. Μετάβαση στην Γεθσημανή και Προσκύνημα στο Θεομητορικό Μνήμα και στην εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας. Μετάβαση στον Κήπο της Γεθσημανής που συνδέεται με τα γεγονότα της Μ. Πέμπτης αφού είναι ο τόπος που ξεκίνησε το μαρτύριο του Χριστού, όταν προδόθηκε από τον Ιούδα. Μέσα σε αυτόν, διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα πριν από τη Σταύρωση Του και έτσι ο τόπος αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς από εδώ ξεκίνησε ο δρόμος του Μαρτυρίου για τον Χριστό.

Επιπλέον θα δούμε και τον Βράχο της Αγωνίας εντός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας των Εθνών και θα αντικρύσουμε και την ρωσική εκκλησία αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή και την κοιλάδα Ιωσαφάτ (Κοιλάδα των Κέδρων). Στην απέναντι πλευρά θα δούμε την Χρυσή Πύλη η οποία παραμένει ''κλειστή''. Από αυτή την Πύλη, πέρασε ο Χριστός πάνω στο γαϊδουράκι κατά την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα την Κυριακή των Βαΐων. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης.

Μετάβαση στην Σιών, όπου «ετελέσθη» ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφιση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εδώ υπάρχει επίσης και ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου).

Στη συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, (Εβραϊκό Τέταρτο) όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου (Cardo) με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έμοιαζαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα 2-3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένος με μικρά καταστήματα. Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη – μπορείτε να μεταβείτε στο Ναό της Αναστάσεως ή να περιηγηθείτε στα διάφορα καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Τελ Αβίβ – (Λύδδα / Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγ. Γεωργίου) – Αθήνα

Πρωινό και προετοιμασία για αναχώρηση. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Τελ Αβίβ. Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν, την λεωφόρο Αγιαλόν, με τους ουρανοξύστες να θυμίζουν Μανχάταν και θα περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ. Χρόνος ελεύθερος στον λόφο της Γιάφα με την απεριόριστη θέα προς τη Μεσόγειο και την παραλιακή ζώνη του Τελ Αβίβ. Γεύμα εξ ιδίων στα εστιατόρια της περιοχής. Εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα μεταβούμε στο Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Λύδδα, στον ομώνυμο Ναό του Αγίου, εντός του οποίου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου.

Πτήση επιστροφής προς Αθήνα / Θεσσαλονίκη

Μετάβαση στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Πτήση επιστροφής με Aegean Airlines (A3-925) στις 13:50 με άφιξη στην Αθήνα στις 16:00. Συνεχίζουμε για τη Θεσσαλονίκη στις 18.05 (Α3-122) με άφιξη στις 19:00.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Σεπτέμβριος 2023
Αναχώρηση 28/9/23
Δίκλινο 1.160€
Μονόκλινο 1.400 €
Φόροι Περιλαμβάνονται
Φιλοδωρήματα +30€

Πτήσεις με Aegean Airlines

Αθήνα - Αμμάν

A3 940

23:55 - 02:05

Τελ Αβιβ - Αθήνα

A3 925

13:50 - 16:00

Αναχωρήσεις απο Θεσσαλονίκη +160€ το άτομο

Παροχές

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines με επιστροφή.

 • Φόροι αεροδρομίων

 • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά ανά άτομο.

 • Δυο (2) Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 στο Αμμάν, Μια (1) Διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 στην Πέτρα, Μια (1) διανυκτέρευση στην έρημο του Wadi Rum σε επιλεγμένο 4* Camp, Μια (1) Διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 στην Ιεριχώ, Δυο (2) Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στην περιοχή της Βηθλεέμ

 • Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν

 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της πρώτης ημέρας)

 • Φόρος συνόρων Ισραήλ και Ιορδανίας / Βίζα Ιορδανίας

 • Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Γέρασας, είσοδος στην Ακρόπολη & το Αρχ. Μουσείο Ακροπόλεως στο Αμμάν, η είσοδος στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, η επίσκεψη στο πάρκο Wadi Rum με 4Χ4 οχήματα.

 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • Έμπειρος συνοδός καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

 • Έμπειρος Ελληνόφωνος Ξεναγός στην Ιορδανία.

 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

 • Ταξιδιωτική ασφάλιση της Interamerican (Basic) για ατυχήματα και οξεία περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19. Για ηλικίες άνω των 75 ετών, η ασφάλιση ισχύει μόνο για ατυχήματα και οξεία περιστατικά

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Ποτά / Τηλεφωνήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό

 • Αρχαιολογικό Μουσείο του Αμμάν €7 ανά άτομο

 • Γεύμα σε εστιατόριο με τοπικό παραδοσιακό φαγητό κοτόπουλο (12 Δηνάρια = περίπου €16) ή αρνί (15 Δηνάρια = περίπου €20)

 • Προαιρετική βόλτα με καμήλες στη έρημο Wadi Rum €20 ανά άτομο

 • Προαιρετική βόλτα με πλοιάριο (16 Δηνάρια = περίπου €21) στον κόλπο της Άκαμπα

 • Ενυδρείο στο Εϊλάτ περίπου €40 ανά άτομο (Απαιτείται συμμετοχή 15 ατόμων)

 • Φιλοδωρήματα €30 (υποχρεωτικά)

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΓΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο

 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι

Φωτογραφίες
7
Ιορδανία
7
Πανόραμα Ιορδανίας
7
Ιορδανία
7
Ιερουσαλήμ Ισραήλ
Κωδ: 102
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά