Loading...

Προσκυνηματική εκδρομή Άγιοι Τόποι Κυριακή των Πατέρων

Τιμή ατόμου από
725
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Εκδρομή στους Άγιους Τόπους για την Κυριακή των Πατέρων με συμμετοχή στις Ακολουθίες! Αναχ: 9/5/23 θα δούμε Ναό της Αναστάσεως (Γολγοθάς - Αποκαθήλωση - Πανάγιος Τάφος) - Οδός Μαρτυρίου - Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο - Σιών - Όρος του Ναού - Δυτικό Τείχος - Όρος Ελαιών - Τάφος Παναγίας - Ναός Γεννήσεως Βηθλεέμ - Ιορδάνης Ποταμός - Λίμνη Τιβεριάδος - Ι.Μ. Αγ. Αποστόλων - Ναζαρέτ - Όρος Θαβώρ - Βηθανία - Ιεριχώ - Ι.Ν. Αγ.Γεωργίου Λύδδας – Ι.Μ. Αγ. Σάββα και Αγ. Θεοδοσίου Υπάρχει η δυνατότητα αναχώρησης απο Θεσσαλονίκη. Αεροπορικά εισιτήρια, φόροι αεροδρομίων, συνόρων, διαμονή σε 4*, πρωινά και δείπνα, μεταφορές, εκδρομές, Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί, ξεναγήσεις, αρχηγός. Ενημερωμένες τιμές για Μάιο 2023.
Περιγραφή

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Τελ Αβίβ

Για αναχωρήσεις από τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Παράδοση αποσκευών και πτήση με την Α3-117 στις 14:40 προς Αθήνα με άφιξη στις 15:35.

Για αναχωρήσεις από την ΑΘΗΝΑ

Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines στο αεροδρόμιο ΑΘΗΝΩΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ». Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση με την Α3- 924 στις 16:50 προς το BEN GURION του Τελ Αβίβ, με άφιξη στις 18:50. Έλεγχος διαβατηρίων, παραλαβή αποσκευών, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τo ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως (Γολγοθάς – Αποκαθήλωση – Πανάγιος Τάφος) – Πατριαρχείο – Οδός Μαρτυρίου – Γεθσημανή (Τάφος της Παναγίας – Κήπος της Προδοσίας)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, εντός του οποίου θα προσκυνήσουμε το Φριχτό Γολγοθά. Η ανάβαση στο λεγόμενο «Κρανίου Τόπο», όπως σημαίνει στα Εβραϊκά Γολγοθάς, αποτελεί μια συγκλονιστική εμπειρία. Στο σημείο αυτό σφραγίστηκε η Καινή Διαθήκη με το Αίμα του Θεανθρώπου. Στο Ορθόδοξο παρεκκλήσιο του Φριχτού Γολγοθά, το οποίο διακρίνεται για την εξαιρετική του διακόσμηση και την επιβλητικότητά του, θα αναγνωσθούν το έβδομο και το όγδοο Ευαγγέλιο της Μεγάλης Πέμπτης για τη Σταύρωση και το Θάνατο του Χριστού και θα ακολουθήσει Δέηση. Κατεβαίνοντας από το Φριχτό Γολγοθά, θα προσκυνήσουμε στον τόπο της Αγίας Αποκαθήλωσης, εκεί όπου εναπόθεσαν το νεκρό σώμα του Χριστού, για να το αλείψουν με μύρο και να το τυλίξουν με την Αγία Σινδόνη, προτού το ενταφιάσουν στον παρακείμενο Τάφο. Η Αποκαθήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ιουδαίου άρχοντα Αγ. Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και του αρχιερέα Αγ. Νικόδημου, του κρυφού μαθητή του Χριστού, σύμφωνα με τις διηγήσεις των Ευαγγελιστών. Το γεγονός αυτό, μας το θυμίζουν δύο Ύμνοι: Ο συγκινητικός δοξαστικός Ύμνος του Εσπερινού της Μεγάλης Παρασκευής «Σὲ τὸν ἀναβαλλόμενον, τὸ φῶς ὥσπερ ἱμάτιον …» και το βαθυστόχαστο και πολύ συγκινητικό μελοποίημα με το όνομα «Δός μοι τοῦτον τὸν ξένον» ή «Τὸν ἥλιον κρύψαντα», στο οποίο περιγράφεται το αίτημα του Αγ. Ιωσήφ προς τον Πιλάτο να του δώσει το σώμα του Χριστού για να το κηδέψει.

Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο σημείο της Σταύρωσης, όπως μας πληροφορεί ο Ευαγγελιστής Ιωάννης: "ἦν δὲ ἐν τῷ τόπῳ ὅπου ἐσταυρώθη κῆπος, καὶ ἐν τῷ κήπῳ μνημεῖον καινόν, ἐν ᾧ οὐδέπω οὐδεὶς ἐτέθη· ἐκεῖ οὖν διὰ τὴν Παρασκευὴν τῶν Ιουδαίων, ὅτι ἐγγὺς ἦν τὸ μνημεῖον, ἔθηκαν τὸν ᾿Ιησοῦν" (Ιω. 19, 41-42). Το επιβλητικό και μεγαλοπρεπές Ιερό Κουβούκλιο χωρίζεται σε δύο τμήματα, στον προθάλαμο του Αγίου Λίθου (Παρεκκλήσιο Αγγέλου) και στον κυρίως νεκρικό θάλαμο, τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Στο χώρο αυτό παραμένει άγρυπνος φρουρός Αγιοταφίτης μοναχός, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα της Αδελφότητας στο ιερότερο προσκύνημα του χριστιανικού κόσμου. Εντός του Ιερού Κουβουκλίου λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο η τελετή του Αγίου Φωτός. Κατά τη διάρκεια της προσκύνησης του Παναγίου Τάφου θα αναγνωσθεί το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως και στη συνέχεια θα τελεστεί Δέηση, ψάλλοντας έπειτα όλοι μαζί το Αναστάσιμο Απολυτίκιο «Χριστός Ανέστη»! Βιώνοντας ένα αίσθημα πληρότητας και συνάμα μια βαθιά συγκίνηση και κατάνυξη, θα περάσουμε ακριβώς απέναντι για να εισέλθουμε στο Καθολικό του Ναού της Αναστάσεως, εκεί όπου καθημερινά τελούνται όλες οι Ορθόδοξες Ακολουθίες. Η προσκυνηματική μας περιήγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως θα συνεχιστεί με τα παρεκκλήσια του Αδάμ, του Ακανθίνου Στεφάνου, της Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, του Διεμερίσαντο, του εκατοντάρχου Λογγίνου, των Κλαπών με την πρόχειρη φυλακή του Χριστού μας, του «Μή μου ἅπτου» ή Μαρίας Μαγδαληνής, του τάφου του Ιωσήφ του από Αριμαθαίας, των Αγίων Γυναικών κατά τη Σταύρωση. Και θα ολοκληρωθεί με το Ιερό Σκευοφυλάκιο του Ναού, όπου θα προσκυνήσουμε το Τίμιο Ξύλο και τα λείψανα των Αγίων.

Ακολουθεί επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ξεκινώντας την περιήγησή μας από τον Πατριαρχικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας. Στη συνέχεια θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Χρόνος ελεύθερος για το Ναό της Αναστάσεως και την αγορά. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την «Οδό του Μαρτυρίου» («Via Dolorosa»), ακολουθώντας την πορεία του Χριστού μας προς το εκούσιο Πάθος. Η προσκυνηματική αυτή διαδρομή περιλαμβάνει τις ακόλουθες στάσεις:

Ξεκινά από τη φυλακή του Χριστού και το σημείο παραλαβής του Σταυρού Του (Ιερά Μονή Πραιτωρίου) και συνεχίζει με τα σημεία της πρώτης πτώσης του Χριστού από το βάρος του Σταυρού, της συναντήσεως με τη Μητέρα Του, της συνέχισης του κουβαλήματος του Σταυρού από τον Σίμωνα Κυρηναίο (οικία Σίμωνος Κυρηναίου με το αχνάρι της παλάμης του Χριστού σε έναν λίθο, όταν λύγισε από το βάρος του Σταυρού), του σκουπίσματος με μαντήλι του ιδρωμένου προσώπου του Χριστού από την Αγία Βερονίκη (οικία Αγίας Βερονίκης), της δεύτερης πτώσης του Χριστού από το βάρος του Σταυρού (Πύλη Καταδίκης), της παρηγοριάς των γυναικών της Ιερουσαλήμ (Λκ. 23, 28-31), της τρίτης πτώσης του Χριστού από το βάρος του Σταυρού (πλησίον του Ναού της Αναστάσεως), της απογύμνωσής Του για την έναρξη της διαδικασίας της σταυρικής ποινής και της θανάτωσής Του (ανατολικά της Αγίας Αυλής), της προσήλωσης στο Σταυρό (Φριχτός Γολγοθάς), της σταυρώσεως και του θανάτου του Χριστού (Φριχτός Γολγοθάς), της Αγίας Αποκαθήλωσης και, τέλος, του Παναγίου Τάφου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αυτής θα επισκεφθούμε επίσης την Προβατική Κολυμβήθρα της Βηθεσδά και τον Οίκο των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, όπου γεννήθηκε η Παναγίας μας. Από την Πύλη των Λεόντων, θα μεταβούμε στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, όπου η κοιλάδα του Ιωσαφάτ ή Χείμαρρος των Κέδρων στη Γεθσημανή, για να προσκυνήσουμε το Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα και την ιερή εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, ψάλλοντας την Ωδή του Πάσχα, «Ὁ Ἄγγελος ἐβόα» (Πέτρου Εφεσίου) και συμμετέχοντας στη Θεία Λειτουργία. Στο 24ο σκαλοπάτι του Ναού βρίσκονται στη μία άκρη οι τάφοι των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, και στην άλλη ο τάφος του Μνήστορα Ιωσήφ.

Στη συνέχεια θα περάσουμε απέναντι για να βρεθούμε στο Κήπο της Προσευχής ή Προδοσίας, εκεί όπου προσευχήθηκε ο Χριστός μας πριν το Πάθος Του, για να δεχθεί αμέσως μετά το φιλί της προδοσίας από τον Ιούδα τον Ισκαριώτη και να συλληφθεί από τους στρατιώτες του Πιλάτου, παρουσία του όχλου και των υπηρετών των Αρχιερέων, ξεκινώντας έτσι το μαρτύριο Του. Στο μέρος αυτό βρίσκεται ο Βράχος της Αγωνίας, εντός της εκκλησίας των Εθνών που είναι αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή. Στην απέναντι πλευρά θα δούμε τη σφραγισμένη σήμερα Χρυσή Πύλη, μέσω της οποίας εισήλθε ο Χριστός μας στην Αγία Ιερουσαλήμ, καθήμενος επάνω σε ένα ταπεινό γαϊδουράκι. Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με το προσκύνημά μας στην Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου, η οποία στεγάζει το σημείο λιθοβολισμού του Αγίου Πρωτομάρτυρα της Εκκλησίας μας.

3η ημέρα: Γαλιλαία – Ναζαρέτ – Καπερναούμ – Θαβώρ – Βηθλεέμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση νωρίς το πρωί για μια ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας, με την ομώνυμη λίμνη στο νότιο μέρος της. Πρόκειται για μια μικρή εσωτερική θάλασσα με υφάλμυρο νερό, 212 μέτρα κάτω από την επιφάνεια τις Μεσογείου. Στη λίμνη αυτή χύνεται ο Ιορδάνης ποταμός και μετά από αυτήν διασχίζει την Παλαιστίνη και χύνεται στη Νεκρά Θάλασσα. Στα παράλιά της υπήρχαν κατά την εποχή του Χριστού ακμάζουσες πόλεις, η Καπερναούμ, η Βηθσαϊδά και τα Μάγδαλα. Κατά τις βυζαντινούς χρόνους σε όλα τα μέρη γύρω από τη λίμνη χτίστηκαν ναοί και μοναστήρια, ερείπια των οποίων σώζονται μέχρι σήμερα. Μεταβαίνοντας στη Ναζαρέτ, γενέτειρα του Ιωσήφ και της Μαρίας, εκεί όπου πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια ο Χριστός μας, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια του Ναού, θα βρεθούμε στο υπόγειο σπήλαιο για να αντικρύσουμε με δέος την Πηγή του Ευαγγελισμού. Το προσκύνημά μας συνεχίζεται με την Κανά, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην Ι. Μονή της πόλεως, εκεί όπου ο Χριστός έκανε το πρώτο Του θαύμα, μεταβάλλοντας το ύδωρ σε οίνο κατά το γάμο του Ναθαναήλ, στον οποίο ήταν καλεσμένος μαζί με τη μητέρα Του. Ακολουθεί προαιρετική προσκυνηματική βαρκάδα στη λίμνη της Τιβεριάδας (15€) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης (€25).

Η μοναδική εμπειρία μας στο Βόρειο Ισραήλ ολοκληρώνεται με την επίσκεψή μας στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων στην Καπερναούμ, εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα θαύματα του Κυρίου μας, και με τη διέλευσή μας από το Όρος των Μακαρισμών, εκεί όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία, πραγματοποιώντας το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων, με το οποίο χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνθρωποι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Βηθανία – Ιορδάνης Ποταμός – Ιεριχώ – Νεκρά Θάλασσα – Βηθλεέμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Ι. Μονή Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία, ανατολικά του Όρους των Ελαιών, στο σημείο της οικίας του φίλου του Χριστού Αγ. Λαζάρου του Τετραημέρου, του οποίου η έγερση εξιστορείται λεπτομερώς από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη (Ιω. 11, 1-57). Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην έρημο της Ιουδαίας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Ι. Μονής του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου, στρέφοντας το βλέμμα μας προς το βαθύ και μεγάλο φαράγγι των Αινών. Από εκεί θα μεταβούμε στην κοιλάδα του Ιορδάνη, περνώντας από το σημείο «μηδέν», όπου και το επίπεδο της Μεσογείου Θαλάσσης. Στην διαδρομή μας προς την Ιεριχώ, διασχίζοντας την έρημο της Ιουδαίας, θα μεταβούμε, μέσω της νοητής «σιδηράς συνοριακής πύλης» που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο ακριβές σημείο της Βαπτίσεως του Χριστού μας από τον Τίμιο Πρόδρομο. Στις όχθες του Ιορδάνη ποταμού θα τελεστεί η ακολουθία του Αγιασμού, θα αναγνωσθούν οι ευχές Ἁγιασμοῦ τῶν Υδάτων» και θα ψαλλεί το τροπάριο «Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε…». Όσοι προσκυνητές το επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την προαιρετική-συμβολική βάπτιση εντός των υδάτων του Ιορδάνη ποταμού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την παρακείμενη Μονή του Τιμίου Προδρόμου, η ιστορία της οποίας ξεκινά πριν τον 4ο αι. μ.Χ.

Συνεχίζοντας το πρόγραμμά μας, θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος ή Όρος των Πειρασμών, εκεί όπου ο Χριστός μας πέρασε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή, ερχόμενος αντιμέτωπος με τους τρεις πειρασμούς του Διαβόλου, πριν ξεκινήσει το σωτήριο έργο Του, όπως πληροφορούμαστε από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου (προαιρετική ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος με τελεφερίκ 17€).

Ακολουθεί η Ι. Μονή του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ. Στο προαύλιο του μοναστηριού βρίσκεται η συκομορέα πάνω στην οποία ανέβηκε ο μικρόσωμος τελώνης Ζακχαίος για να δει τον Χριστό, σύμφωνα με τη διήγηση του Ευαγγελιστή Λουκά. Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει στη συνέχεια τη φιλόξενη Ι. Μονή του Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου που αποτελεί μια πραγματική όαση μέσα στην έρημο του Ιορδάνη ποταμού. Εκεί θα προσκυνήσουμε και την ιερή εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης, εισερχόμενοι στο σπήλαιο όπου κατά την παράδοση διανυκτέρευσε η Αγία Οικογένεια κατά τη Φυγή στην Αίγυπτο.

Προαιρετική μετάβαση στην κοντινή Νεκρά Θάλασσα (είσοδος 10€). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Βηθλεέμ – Αγιος Σάββας – Αγιος Θοδόσιος – Αγία Σιών – Ιερουσαλήμ

Πρωινή Θεία Λειτουργία στο Σπήλαιο της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Θα προσκυνήσουμε με δέος το ακριβές σημείο της Γεννήσεως του Χριστού μας, το οποίο υποδεικνύεται από ένα δεκατετράκτινο ασημένιο αστέρι που συμβολίζει το φωτεινό άστρο τις Γεννήσεως. Απέναντι ακριβώς βρίσκεται το παρεκκλήσιο τις Αγίας Φάτνης και πλάι στην Αγία Φάτνη το προσκύνημα των τριών μάγων. Βορειοδυτικά του σπηλαίου σώζεται και το πηγάδι από το οποίο αντλούσε νερό η Παναγία προκειμένου να πλύνει το Θείο Βρέφος. Στο παρακείμενο «Σπήλαιο των Αγίων Νηπίων» θα αντικρύσουμε τα λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Αμέσως μετά θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για πρωινό. Μετά τη λήψη του πρωινού μας, θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για την Ι. Μονή του Άγιο Σάββα, ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια στην καρδιά της Ιουδαϊκής Ερήμου, ανάμεσα από τη Βηθλεέμ και τη Νεκρά Θάλασσα. Ιδρύθηκε από τον Άγιο Σάββα το 485 μ.Χ., αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 1.500 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας. Στον Άγιο Σάββα οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος η διάδοση του μοναχισμού στην Παλαιστίνη.

Στα ανατολικά της Βηθλεέμ, στην είσοδο της ερήμου του Ιορδάνη και στο δρόμο προς τη Νεκρά Θάλασσα, βρίσκεται ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια της Παλαιστίνης που επίσης θα επισκεφθούμε στη συνέχεια, η Ι. Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα από τον Αββά Θεοδόσιο τον Κοινοβιάρχη. Σε υπόγεια σπηλιά της μονής πιστεύεται ότι διανυκτέρευσαν οι τρεις Μάγοι, επιστρέφοντας από τη Βηθλεέμ. Κατά μήκος των τοιχών της σπηλιάς αυτής βρίσκονται ενταφιασμένοι μέσα σε μαρμάρινες λάρνακες ο ιδρυτής του μοναστηριού Άγιος Θεοδόσιος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Σωφρόνιος, η Αγία Σοφία, μητέρα του Αγίου Σάββα, η Αγία Θεοδότη, μητέρα των Αγίων Αναργύρων, η μητέρα του Αγίου Παντελεήμονα, οι Άγιοι Ξενοφών και Μαρία και άλλες εξέχουσες μορφές του μοναχισμού της Παλαιστίνης. Περίπου ένα χιλιόμετρο ανατολικά της Βηθλεέμ, στο χωριό Μπετσαχούρ (χωριό των Ποιμένων), σε μια μικρή κοιλάδα με ελαιόδεντρα, μερικά εκ των οποίων είναι 2.000 ετών, βρίσκονται οι Αγροί των Ποιμένων. Στη μέσο της κοιλάδας υπάρχει το σπήλαιο που μετατράπηκε από την Αγία Ελένη στην εκκλησία της Υπεραγίας Θεοτόκου που πανηγυρίζει στις 26 Δεκεμβρίου. Στη θέση αυτή άκουσαν οι Ποιμένες τον Αγγελικό ύμνο κατά τη νύχτα της Γεννήσεως του Χριστού «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία» (Λουκά 2, 14). Επόμενος σταθμός μας είναι το Όρος των Ελαιών. Από τον 4ο αι. μ.Χ. το Όρος των Ελαιών προσείλκυσε πολλούς Χριστιανούς προσκυνητές και μοναχούς. Ένα χριστιανικό οδοιπορικό του 6ου αιώνα αριθμεί στο όρος αυτό 24 εκκλησίες και μοναστήρια. Θα επισκεφθούμε την Ι. Μονή της Μικρής Γαλιλαίας ή των Γαλιλαίων Ανδρών (των Αποστόλων), όπου και η αλλοτινή θερινή κατοικία του Πατριάρχη. Εντός του Ναού των Αγίων Αποστόλων θα προσκυνήσουμε το σημείο της πρώτης εμφάνισης του Ιησού μετά την Ανάστασή Του στους Αποστόλους. Τέλος, από την νοτιότερη κορυφή του Όρους των Ελαιών θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα προς την παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων, η οποία θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη! Ακολουθεί επίσκεψη στο Υπερώον του Όρους Σιών, εκεί όπου τελέστηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον Τάφο του Βασιλέως Δαυίδ, καθώς και στον Τόπο Κοιμήσεως της Παναγίας μας. Η ημέρα μας θα ολοκληρωθεί με μια περιπατητική περιήγηση εντός της παλαιάς πόλεως των Ιεροσολύμων,(Εβραϊκό Τέταρτο), όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου ρωμαϊκού δρόμου (cardo) με τις κόγχες των αρχαίων καταστημάτων και τις πρωτότυπες στήλες να δείχνουν πως ήταν οι εμπορικοί πάγκοι τους κατά τη ρωμαϊκή περίοδο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Ιερουσαλήμ - Ορος Ναού - Δυτικό Τείχος - Λύδδα - Τελ Αβιβ

Το πρόγραμμα της ημέρας αυτής περιλαμβάνει συμμετοχή στη Θεία και Ιερά Λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Όρος του Ναού, το ιερό σταυροδρόμι των τριών μεγάλων θρησκειών, του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ. Στο χώρο αυτό σήμερα βρίσκονται χτισμένα δύο μουσουλμανικά τεμένη, το τέμενος Αλ Άκσα και το τέμενος του Ομάρ. Στο ίδιο σημείο βρισκόταν κάποτε ο Ναός των Ιεροσολύμων, στον οποίο έλαβαν χώρα διάφορα θαυμαστά γεγονότα, όπως η αφιέρωση της Παναγίας για δώδεκα έτη (Εισόδια Θεοτόκου), η διδασκαλία του δωδεκαετούς Ιησού, η εκδίωξη των εμπόρων κ.ά. Από ψηλά θα δούμε το παρακείμενο Δυτικό Τείχος ή Τείχος των Δακρύων, τον κατεξοχήν ιερό τόπο για τους Εβραίους, ως το εναπομείναν δυτικό τείχος του Ναού των Ιεροσολύμων. Ακολουθεί επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη πόλη της Λύδδας προκειμένου να μεταβούμε στην Ι. Μονή με τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Νωρίς το μεσημέρι, θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ, το Μαϊάμι της Μεσογείου! Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχαους, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν, την λεωφόρο Αγιαλόν, με τους ουρανοξύστες να θυμίζουν Μανχάταν και θα περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ.

Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό φαγητό και για όσους το επιθυμούν, μετάβαση στην Ι.Μ. Αρχαγγέλων στον λόφο της Γιάφας, με την απεριόριστη θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Τελ Αβίβ - Πτήση προς Αθήνα / Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση στις 17:30 για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής με Aegean Airlines στις 19:40 (Α3-925) με άφιξη στην Αθήνα στις 21:50.

Για όσους έρχονται από Θεσσαλονίκη συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23:10 (Α3-136) με άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00:05.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Μάιος 2023
Αναχώρηση 9/5/2023
Δίκλινο 725 €
Μονόκλινο 865 €
Φόροι Περιλαμβάνονται

Πτήσεις με την Aegean Airlines

Αθήνα - Τελ Αβίβ

Α3-924

16:50 - 18:50

Τελ Αβιβ - Αθήνα

Α3-925

19:40 - 21:40

Για τους συμμετέχοντες από Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στο γκισέ της Aegean, παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών. Συνάντηση στις 13:00 και πτήση προς Αθήνα (Α3-117) στις 14:40 άφιξη στις 15:30.

Για την επιστροφή μας φτάνουμε στην Αθήνα και φεύγουμε στις 23:30 για την Θεσσαλονίκη, με άφιξη στις 00:20 τοπική ώρα - ΚΟΣΤΟΣ : +70€

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή

 • Φόροι αεροδρομίων

 • Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο

 • Πέντε (5) Διανυκτερεύσεις στο Χωριό των Ποιμένων / Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4* Shepherds House

 • Φόροι συνόρων Ισραήλ

 • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό & δείπνο σε μπουφέ)

 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

 • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός με πιστοποίηση του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

 • Ταξιδιωτική ασφάλιση της για ατυχήματα και οξεία περιστατικά

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος 17€

 • Προαιρετική μετάβαση και εισιτήριο εισόδου στην Νεκρά Θάλασσα 10€

 • Προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη Γεννησαρέτ 15€

 • Προαιρετικό γεύμα με τοπικό ψάρι της λίμνης Γεννησαρέτ 25€

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό

 • Υποχρεωτικά φιλοδωρήματα 18€

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΓΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο.

 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.

Φωτογραφίες
5
Ιερουσαλήμ Ισραήλ
5
Ιερουσαλήμ Ισραήλ
5
Άγιοι Τόποι, μοναστήρι Αγίου Γεωργίου
5
Τοπική αγορά στο Ισραήλ
Κωδ: 102
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά