Loading...

Welcome on Board

vasilis pappas | Thursday 01 November 2018
Share:

Με χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση που μας έκανε η @AirGermania και ο επίσημος εκπρόσωπός της στην Ελλάδα @topkinisis να συμμετάσχουμε σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην πανέμορφη Νυρεμβέργη στα τέλη Οκτωβρίου.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε με την επιβίβασή μας στο αεροπλάνο της Air Germania το πρωί της Παρασκευής έχοντας μαζί μας από μία αποσκευή 20 κιλών αλλά και μία χειραποσκευή 8 κιλών αφού η συγκεκριμένη εταιρία τις περιλαμβάνει σε όλους της τους ναύλους. Αφού τακτοποιηθήκαμε στις θέσεις μας απογειωθήκαμε με προορισμό την πολυφωτογραφημένη Νυρεμβέργη. Κατά την διάρκεια της πρωινής μας πτήσης το ιπτάμενο προσωπικό της Air Germania προσέφερε σε όλους τους επιβάτες καφέ, νερό αναψυκτικά και σνακ (σάντουιτς). Υπήρχε βέβαια και κατάλογος με έξτρα προϊόντα στην περίπτωση που κάποιος το επιθυμούσε να παραγγείλει κάτι επιπλέον.

Φτάσαμε χωρίς καν να το καταλάβουμε μετά από 3 περίπου ώρες και παρότι βρισκόμασταν στα τέλη Οκτωβρίου ο καιρός ήταν ανοιξιάτικος κι έτσι άμεσα δεν χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια περιήγηση στην γραφική πόλη φτάνοντας μέχρι την κεντρική πλατεία όπου 4 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα στολίζεται και γίνεται παραμυθένια!

Μια πολύ ρομαντική μεσαιωνική πόλη χτισμένη μέσα σε τείχη και με πάρα πολλές όμορφες γωνιές για να φωτογραφίσεις αλλά και να απολαύσεις. Δεν παραλείψαμε βέβαια να φάμε τα παραδοσιακά λουκάνικα Νυρεμβέργης με το ψωμάκι και την μουστάρδα απολαμβάνοντας και μία τοπική μπύρα στο χέρι!

Η διαμονή μας έγινε στο ξενοδοχείο Park Inn by Radisson Nürnberg σε κοντινή απόσταση με τα πόδια (πολλές φορές το κάναμε για βόλτα!!!) και ήταν πολύ ευχάριστη μια και το ξενοδοχείο είχε μοντέρνα διακόσμηση, καθαριότητα και πολύ καλό πρωινό! Την ημέρα που έβρεχε μας προμήθευσαν και με ομπρέλες!

Στο 3ήμερο ταξίδι μας επισκεφτήκαμε και μερικές πολύ γραφικές πόλεις της Βαυαρίας και πήραμε γεύση χειμώνα από το πρώτο χιόνι που συναντήσαμε αλλά και Χριστουγέννων αφού υπήρχαν πολλά καταστήματα που ήδη ήταν στολισμένα. Στο Rothenburg ob Der Tauber μάλιστα καταστήματα Χριστουγέννων λειτουργούν κατά την διάρκεια όλου του χρόνου!

Είδαμε ακόμη την πόλη Bamberg με την μοναδική ομορφιά της, το υπέροχο Wurtzburg που σας δείξαμε πολλές φωτογραφίες στα social media με το κάστρο και την γέφυρα, καθώς και το Regenburg. Θα σας κάνω λεπτομερή περιγραφή σε επόμενο άρθρο με πιο πολλές φωτογραφίες! Πραγματικά ήταν ένα όμορφο ταξίδι που μπορεί να κάνει ο καθένας μας και να πάρει έστω για λίγο γεύσεις και αρώματα, εικόνες και συναισθήματα από μία πόλη που πλημμυρίζει από άρωμα Μεσαίωνα!

Από Αθήνα η Air Germania πετάει για Νυρεμβέργη, Βρέμη και Δρέσδη. Και από Θεσσαλονίκη προς Νυρεμβέργη, Δρέσδη και Όσναμπρυκ. Τους καλοκαιρινούς μήνες συνδέει την Γερμανία με ελληνικά νησιά!

Ευχαριστούμε πολύ το @topkinisis και την @AirGermania για αυτή μας την όμορφη εμπειρία που ζήσαμε .

Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά