Loading...

Τυνησία και ο γύρος των Οάσεων!

Stephanie Giourga | Thursday 27 February 2020
Share:
Καραβάνι με καμήλες

Βόλτα με καμήλες, οάσεις, φοινικόδεντρα, βεδουίνικες βραδιές, safari 4X4 , μικρής διάρκειας πτήση, shopping σε έντονο αραβικό χρώμα … για πού έχετε κλείσει θέση ;;; Για Τυνησία!

Στην Αφρική με μία πλούσια ιστορία 3000 χρόνων βρίσκεται μία χώρα που υπήρξε σταυροδρόμι πολιτισμών και κουλτούρας. Ρωμαίοι, Άραβες, Τούρκοι, Φοίνικες και τέλος οι Γάλλοι έδωσαν ο καθένας και από κάποιο στοιχείο συμπληρώνοντας το παζλ που σήμερα συνθέτει τη σύγχρονη Τυνησία.

Από την πλευρά της χώρας που βρέχεται από την Μεσόγειο θάλασσα (βορειοανατολικά) διάσημα και παγκοσμίου φήμης τουριστικά θέρετρα έλκουν κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες από όλες τις γωνιές της γης που θέλουν να κάνουν διακοπές σε ένα καθαρά εύκρατο κλίμα!

Σους, Χαμμαμέτ, την πιο εξευρωπαϊσμένη πόλη της Τυνησίας και γενέτειρα του πρώην προέδρου και αναμορφωτή της, Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, το Μοναστίρ, Πορτ Ελ Καντάουϊ είναι μερικά μόνο από αυτά τα θέρετρα. Ξενοδοχειακές μονάδες πολλών αστέρων με πολλές παροχές και ανέσεις προσφέρουν πακέτα διακοπών δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν σε αυτή την χώρα της Αφρικής αλλά και να συνδιάσουν τις διακοπές τους με εμπειρίες όπως τον γύρο των Οάσεων, μία βόλτα με καμήλες στην έρημο ή ένα σαφάρι με 4Χ4.

Ο νότος της Τυνησίας αποτελεί το πιο όμορφο και γραφικό κομμάτι της χώρας, καθώς εκεί στα σύνορα με τη Σαχάρα, βρίσκονται βερβέρικα χωριά, σ΄ένα τοπίο εκκεντρικό περίεργο και μοναδικό σε ομορφιά. Η απεραντοσύνη της μεγαλύτερης ερήμου του κόσμου σε συνδυασμό με τις καταπράσινες οάσεις, κατάφυτες ως επί το πλείστον από φοινικόδεντρα, είναι στοιχεία φυσικής ομορφιάς που δεν αφήνουν τον επισκέπτη ασυγκίνητο.

Παζάρι Τυνησία

Στις οργανωμένες εκδρομές που γίνονται στην Τυνησία η ξενάγηση στην Τύνιδα αποτελεί ορόσημο της εκδρομής αφού η πρωτεύουσα της Τυνησίας έχει έντονο χρώμα και πολλά να δείξει. Εκεί βλέπουμε την Κάσμπα, την παλιά πόλη της Τύνιδας, με τη σκεπαστή αγορά και το Μεγάλο Τζαμί Αζ Ζαιτούνα (Τεμένους της Ελιάς). Έχουμε πάντα ελεύθερο χρόνο στα σοκάκια της, με την περίφημη σκεπαστή αγορά της (σουκ) με το έντονο αραβικό στοιχείο. Η Μεντίνα της Τύνιδας είναι ένας λαβύρινθος από ιστορικά μνημεία, μυρωδιές, γεύσεις, πανδαισία χρωμάτων σε υφάσματα και παραδοσιακά είδη τέχνης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο μουσείο Μπαρντό, φημισμένο για τα ψηφιδωτά του, τον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας και το γραφικό Σίντι μπου Σαίντ, ένα μικρό χωριό κτισμένο σε Ανδαλουσιάνικο στυλ όπου συνήθως έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον καφέ μας θαυμάζοντας την καταπληκτική θέα προς την Μεσόγειο σε κάποιο γραφικό καφενείο με ναργιλέδες και δυνατές γεύσεις!

Η εκδρομή τις επόμενες ημέρες προσφέρει πολλές επισκέψεις σε διάφορες πόλεις και αξιοθέατα που αξίζουν να δείτε μεταξύ των οποίων: Επίσκεψη στο ξακουστό ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ, πιο καλοδιατηρημένο και από αυτό της Ρώμης, την πόλη Σφαξ, την Ματμάτα, την παγκοσμίως γνωστή πόλη των Τρωγλοδυτών όπου και θα περιηγηθούμε στα μοναδικά από άποψη αρχιτεκτονικής σπίτια, την Ντούζ γνωστή και ως «η Πύλη της Ερήμου» όπου εκεί προτείνουμε μια βόλτα με τις καμήλες στην έρημο πάνω στους αμμόλοφους προσφέροντας έτσι στον εαυτό σας μια εμπειρία ζωής για φωτογραφίες μοναδικές!

Συνεχίζουμε τις επόμενες ημέρες με την Τοζέρ, την μεγαλύτερη όαση της Τυνησίας, την πόλη Κεμπιλί και απολαμβάνουμε τη διαδρομή μέχρι το αλατούχο βαθύπεδο Σοτ Ελ Τζερίντ όπου πάντα κάνουμε στάση για να βγάλουμε φωτογραφίες, επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο Νταρ Σαριέτ, βλέπουμε την όαση της Νέφτα, κάνουμε εκδρομή με jeep 4×4 στις ορεινές οάσεις Τσεμπίκα, Ταμέρζα και Ουνγκισμέλ.

Περνάμε από το δάσος με τις χουρμαδιές, τους μικρούς καταρράκτες και αφήνουμε τους έμπειρους οδηγούς των jeep να ανεβοκατέβουν τους αμμόλοφους με κλίσεις σχεδόν ορθής γωνίας, μια εμπειρία πραγματικά μοναδική. Εδώ βρίσκεται και το εγκαταλελειμμένο σκηνικό όπου γυρίστηκε η ταινία «ο Πόλεμος των άστρων». Κατά την επίσκεψη στην Τυνησία must είναι μία παραδοσιακή Βεδουίνικη βραδιά σε αραβικούς ρυθμούς, με φαγητό και τοπικούς χορούς.

Και βέβαια δεν παραλήπουμε την Καΐρουάν, την ιερή πόλη των Αράβων με το έντονο αραβικό στοιχείο και τις εντυπωσιακές δεξαμενές νερού, έργο μιας άλλης εποχής όπου εκεί κάνουμε και επίσκεψη στα μαγαζιά με τα περίφημα χαλιά για να θαυμάσουμε την τοπική τέχνη!

Η εκδρομή μας κλείνει με πολλές εμπειρίες και φωτογραφίες από μία χώρα που αξίζε να την επισκεφτούν!

Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά