Loading...

Το κάστρο Burg Eltz στην Γερμανία

Stephanie Giourga | Thursday 15 October 2020
Share:
Burz Eltz, Γερμανία

Ένα από τα πιο όμορφα μεσαιωνικά κάστρα της Γερμανίας είναι το Eltz! Είναι γνωστό σαν Burg Eltz. (Burg είναι η λέξη κάστρο στα γερμανικά).
Βρίσκεται ιδανικά χτισμένο μέσα στην πανέμορφη φύση της περιοχής μεταξύ Koblenz και Trier της Γερμανίας. Πάνω σε λόφο με τον ποταμό Μοζέλα να το στολίζει και να του δίνει την ρομαντική ατμόσφαιρα που περιμένουμε να δούμε κατά την επίσκεψή μας.
Το κάστρο έχει ιστορία 850 χρόνων και βρίσκεται στην ιδιοκτησία της ίδιας οικογένειας από την πρώτη ημέρα που κτίστηκε, της οικογένειας Eltz.Το κάστρο Bürresheim, το κάστρο Eltz και το κάστρο Lissingen είναι τα μόνα κάστρα στην αριστερή όχθη του Ρήνου (Ρηνανία-Παλατινάτο) που δεν έχουν καταστραφεί ποτέ.

Η ξενάγηση στο κάστρο θα είναι μία όμορφη εμπειρία για όσους αγαπούν τον ρομαντισμό του Μεσαίωνα αφού τα δωμάτια και οι χώροι του θα τους δώσουν την δυνατότητα εκτός της πανέμορφης θέας και των πολλών φωτογραφιών να θαυμάσουν και την αρχιτεκτονική. Κάνοντας το tour του κάστρου θα δείτε δωμάτια και αίθουσες όπως η σάλα των ιπποτών που έκανε τις γιορτές της η οικογένεια, τη μεσαιωνική κουζίνα, μοναδικά έπιπλα, ταπετσαρίες, όπλα, πανοπλίες και πίνακες ζωγραφικής. Υπάρχει στα κελάρια και θησαυροφυλάκιο με συλλογή έργων τέχνης.

Εισιτήριο μπορείτε να κόψετε στην είσοδο του κάστρου και η ξενάγηση γίνεται στα γερμανικά - αγγλικά. Οι ώρες λειτουργίες είναι συνήθως 9:30 πμ με 5:30 μμ από Μάρτιο έως Νοέμβριο αλλά ΠΑΝΤΑ να ελέγχετε τις ώρες on line λίγες ημέρες πριν πάτε αφού αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα λόγω του COVID19. Να είστε σίγουροι ότι αν μπείτε στον κόπο να πάτε θα μπορέσετε να το δείτε.

Υπάρχουν και εκδρομές ημερήσιες για το κάστρο που διοργανώνονται και ξεκινούν από Φρανκφούρτη διάρκειας 8 ωρών και περιλαμβάνουν και γεύμα.

Για να το επισκεφθείτε ο πιο οικονομικός τρόπος είναι με αυτοκίνητο. H απόσταση από την Φρανκφούρτη είναι στα 150 χλμ μέσω της Α3.
Αν θέλει κάποιος να πάει με τραίνο μπορεί να ξεκινήσει από τον σταθμό Frankfurt am Main και σε 2 ώρες και 20 λεπτά να φτάσει στο Burg Eltz μέσω Koblenz Hbf and Moselkern.
Το Moselkern είναι μια στάση στα ωριαία τρένα Regional Bahn (RB) από το Koblenz προς το Cochem και το Trier. Η διαδρομή με το τρένο διαρκεί 30 λεπτά από το Koblenz, 20 λεπτά από το Cochem και 90 λεπτά από το Trier.
Ένα παραδοσιακό σημείο αναχώρησης για πεζοπορίες στο Burg Eltz είναι το Moselkern. Από εκεί θα μπορούσατε να πάρετε ταξί (κόστισε 20€ το 2018), ή το λεωφορείο που λέγεται Burgenbus (μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες). Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε το Burgenbus 330, ο σταθμός Hatzenport είναι μια καλύτερη επιλογή για επιβάτες τρένων. Να φοράτε ΑΝΕΤΑ παπούτσια γιατί λίγη πεζοπορία θα την κάνετε όπως και να έχει.

Δείτε όμορφες φωτογραφίες από πολλούς επισκέπτες που το έχουν επισκεφθεί
στο instagram στο #burgeltz #burgeltzcastle #burgeltzgermany

Πηγή:

reiseauskunft.bahn.de

getyourguide.com

european-traveler.com

Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά