Loading...

Στην Ελλάδα με πούλμαν ή με το Ι.Χ. μου;

Stephanie Giourga | Saturday 23 November 2019
Share:
Στην Ελλάδα με πούλμαν ή με το Ι.Χ. μου;

Τις τελευταίες ημέρες λόγω των κρατήσεων των Χριστουγέννων ακούμε συχνά πελάτες μας να προβληματίζονται σχετικά με το αν θα πρέπει να συμμετάσχουν σε κάποια εκδρομή οργανωμένη που πραγματοποιείται με γιορτινή αναχώρηση ή να πάρουν το δικό τους αυτοκίνητο για να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων;

Μας ρωτάτε λοιπόν πολλές φορές “ποια είναι η γνώμη μας” οπότε σκεφτήκαμε να την διατυπώσουμε στο blog μας! Η αλήθεια είναι ότι η απάντηση είναι εντελώς υποκειμενική για τον καθένα και σίγουρα έχει σχέση τόσο με το οικονομικό όσο και με την οικογενειακή κατάσταση του κάθε ταξιδιώτη.

Ας το προσεγγίσουμε όμως και από τις 2 πλευρές για να το αναλύσουμε το θέμα βλέποντας τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής …

Μεμονωμένο πακέτο διακοπών σε ξενοδοχείο (ταξιδεύω με το Ι.Χ μου) !

Στα υπέρ σε αυτό τον τύπο ταξιδίου σίγουρα είναι η αυτονομία και η ελευθερία που νιώθεις σαν ζευγάρι ή σαν οικογένεια όταν ταξιδεύεις με το δικό σου μεταφορικό μέσο. Οι αποσκευές σου μπορεί να είναι όσες θες, έχεις την δυνατότητα να σταματάς όπου και όποτε θες και να αλλάζεις το πρόγραμμά σου σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και όχι του συνόλου. Αν για παράδειγμα δεις μία όμορφη παραλία και θες να την φωτογραφίσεις σταματάς, κάνεις την βόλτα σου, πίνεις το καφεδάκι σου … φωτογραφίζεις και συνεχίζεις την διαδρομή σου!

Στα κατά μίας τέτοιας απόφασης είναι η κούραση του ή των οδηγών, ο έλεγχος του αυτοκινήτου πριν από το ταξίδι (δεν ξέρω αν τυχαίνει σε εσάς αλλά στο δικό μου ΠΑΝΤΑ κάτι βρίσκεται που θα πρέπει να φτιάξω πριν ξεκινήσω!) Επίσης το κόστος καυσίμων και διοδίων είναι περισσότερο ασύμφορο από το ταξίδι με πούλμαν. Σαν πράκτορες θα σας πούμε ότι ένα άλλο μειονέκτημα του ταξιδίου με το δικό σας Ι.Χ. είναι ότι πολλές φορές χάνετε αξιοθέατα ή σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής που επισκέπτεστε μην ξέροντας τι να δείτε.

Αυτό αποκαλώντας το “tip” θα σας δίναμε την συμβουλή πολλές μέρες πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας να το ψάξετε τόσο στο internet όσο και στα προγράμματα των ταξιδιωτικών γραφείων, έτσι ώστε να δημιουργήσετε με την δική μας πείρα το δικό σας πρόγραμμα για να δείτε ότι αξίζει! (Να ξέρετε όμως ότι δεν τα γράφουμε όλα όσα βλέπουμε στα προγράμματα γιατί οι πελάτες που επιλέγουν τις οδικές μας εκδρομές ΠΡΕΠΕΙ να δουν κάτι παραπάνω! 😉 )

Ταξιδεύοντας με πούλμαν

Οργανωμένη εκδρομή στην Ελλάδα με πούλμαν!

Εδώ θα δούμε τα πλεονεκτήματα πρώτα που είναι περισσότερα. Χαμηλότερο κόστος λόγω μετακίνησης με πούλμαν! Δεν χρειάζεται να έχετε αυτοκίνητο αλλά και ούτε να εξαρτάστε από εκείνους που έχουν να σας πάρουν μαζί! Δεν χρειάζεται να κουραστείτε με την μελέτη του προορισμού, θα σας τα δείξει όλα ο αρχηγός.

Με πούλμαν η διαδρομή είναι πολλές φορές πιο ευχάριστη αφού μπορείτε από ψηλά και από τα μεγάλα παράθυρα να την απολαύσετε ή να ξεκουραστείτε ακούγοντας μουσική, σερφάροντας στο διαδίκτυο (τα πιο πολλά πούλμαν έχουν WIFI πλέον) ή να κοιμηθείτε λιγάκι! Επίσης στα πούλμαν πολύ συχνά δημιουργούνται φιλίες και κοινωνικοποιείστε αφού δεν είναι λίγες οι φορές που η παρέα “δένει” και τραγουδάνε ή διασκεδάζουν όλοι μαζί.

Στα “κατά” τώρα θα λέγαμε ότι μερικές φορές στην παρέα υπάρχει κάποιος γκρινιάρης που του φταίνε όοοολα και δημιουργεί αρνητικό κλίμα (δεν θέλουμε να σας λέμε ψέματα τα έχουμε δει κι αυτά!) αλλά με τόσα ταξίδια και την πείρα που έχουν οι πιο πολλοί αρχηγοί αυτά λύνονται σχετικά εύκολα και στην αρχή του κάθε ταξιδίου. Εάν ζαλίζεστε σίγουρα το ταξίδι με το δικό σας αυτοκίνητο είναι λιγότερο αγχωτικό! Όπως επίσης και αν έχετε προβληματάκια υγείας που σας αναγκάζουν να ακολουθείτε κάποιο ιδιαίτερο πρόγραμμα…

Αυτά λοιπόν από εμάς, ελπίζουμε να τα σκεφτείτε και να πάρετε την απόφαση που θα σας κάνει να απολαύσετε το ταξίδι σας.

Συνοψίζοντας όμως με χιουμοριστή διάθεση θα δίναμε την εξής συμβουλή: Ταξιδάκι να πάτε κι όπως σας βολεύει ας είναι !!!

Καλές γιορτές!

Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά