Loading...

Πετώντας στα σύννεφα!

Stephanie Giourga | Friday 22 February 2019
Share:
Work Save Travel ...repeat!

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες βαριούνται κατά την διάρκεια της πτήσης. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που την απολαμβάνουν σαν πολύτιμο χρόνο αυτοσυγκέντρωσης και εσωτερικής ενδοσκόπησης… εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησα το πρώτο μου εκπαιδευτικό Ταξίδι στην Τυνησία πολλά πολλά χρόνια πριν ήμουν σίγουρα οπαδός της πρώτης κατηγορίας. Βαριόμουν αλλά και φοβόμουν πολύ τα αεροπορικά ταξίδια.

Όποτε έμπαινα σε αεροπλάνο η απογείωση ήταν το μεγαλύτερο άγχος μου και η διάρκεια της πτήσης νόμιζα δεν θα τελείωνε Ποτέ! Μέρες πριν ταξιδέψω το σκεφτόμουν και έβρισκα πολλές δικαιολογίες που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να μην πάω!

Φανταστείτε όμως να πουλάς ταξίδια και να φοβάσαι το αεροπλάνο. Ήξερα πολλούς συναδέλφους μου στην ίδια θέση με μένα αλλά ήθελα και επιβαλλόταν να το ξεπεράσω. ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ άκουγα συχνά από πελάτες μου, που στερούνταν την μοναδική εμπειρία ενός ταξιδιού λόγω της φοβίας που είχαν.

Πετώντας στα σύννεφα

Έπρεπε να τα ζυγίσω λοιπόν τα πράγματα. Ήταν ολοφάνερο. Υπήρχαν άπειροι λόγοι που με έκαναν να θέλω να γνωρίσω όλο τον Κόσμο αν ήταν δυνατόν και λόγω επαγγέλματος θα μπορούσε να γίνει και πολύ οικονομικά μάλιστα και υπήρχαν 2-3 πραγματάκια που με φρέναραν….

Οπότε άρχισα να σκέφτομαι τακτικές να το ξεπεράσω. Τελικά η αγάπη μου να γνωρίσω όσα περισσότερα μέρη στον κόσμο μπορώ υπερίσχυσε της φοβίας μου και σε αυτό βοήθησαν πολύ κάποιες συνήθειες που απέκτησα κατά την διάρκεια της πτήσης.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να περάσει όμορφα η ώρα της πτήσης. Σας γράφω μερικούς για να πάρετε ιδέες….

Το διάβασμα ενός αγαπημένου βιβλίου. Βασική προϋπόθεση να μην ζαλίζεστε βέβαια. Ξεκινήστε ένα βιβλίο με πολύ ενδιαφέρον και πλοκή και δεν θα καταλάβετε πότε θα φτάσετε.

Το παράθυρο!!! Λατρεμένη θέση για πολλούς και ειδικά στην εποχή μας που μπορείς να βιντεοσκοπήσεις απογείωση, προσγείωση και διάρκεια πτήσης.

Η θέση αυτή σε βοηθάει να ονειρευτείς πετώντας κυριολεκτικά στα σύννεφα!

Ο ύπνος ( αγαπημένη συνήθεια του συζύγου μου !) Ούτε που καταλαβαίνει πότε έφτασε. Ειδικά αν είναι πρωινή πτήση ο ύπνος είναι εύκολη λύση. Προμηθευτείτε ένα μαλακό μαξιλαράκι για τον σβέρκο και απολαύστε το.

Αγαπημένη ταινία. Σε πολλές πτήσεις κι ανάλογα την θέση, ειδικά στα μεγάλα Ταξίδια δίνεται αυτή η επιλογή αλλά εσείς μπορείτε να έχετε κατεβάσει στο τάμπλετ σας κάποια επεισόδια της αγαπημένης σας σειράς ή κάποια ταινία και να την απολαύσετε Κατά την διάρκεια της πτήσης!

Socializing . Δεν είναι λίγες οι γνωριμίες που γίνονται μέσα σε ένα αεροπλάνο! Αν ο/Η διπλανός/ή έχει κάποιο ενδιαφέρον για εσάς ίσως δεν είναι τυχαίο! Μην αφήσετε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη αν βλέπετε ότι υπάρχει ανταπόκριση! Για πιάστε την κουβέντα, ποτέ δεν ξέρετε τι θα γίνει!

Τώρα που σας γράφω αυτό το κείμενο βρίσκομαι μέσα στο αεροσκάφος και γυρίζω από ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην Νυρεμβέργη. Έχει πολλές αναταράξεις και κάνω ψυχολογική υποστήριξη στην διπλανή μου που αισθάνεται έντονα αυτό το συναίσθημα του φόβου της πτήσης. Επί την ευκαιρία όμως θέλησα να σας γράψω και μερικές σκέψεις μου επί του θέματος!

Καλά Ταξίδια!

Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά