Loading...

Νέα Υόρκη … ταξίδι στο “Μεγάλο Μήλο”!

Stephanie Giourga | Friday 11 October 2019
Share:
Νέα Υόρκη … ταξίδι στο “Μεγάλο Μήλο”

Η πόλη με τα χίλια πρόσωπα που έδωσε το όνομά της στο όνειρο και την υπερβολή! Νέα Υόρκη, η πιο φωτογραφημένη πόλη του κόσμου, η θρυλική μεγαλούπολη των ΗΠΑ!

Τι μπορεί να δει κάποιος στην Νέα Υόρκη? Πάραααα πολλά!

Ξενάγηση στο Βόρειο & Νότιο Μανχάταν, κρουαζιέρα στο άγαλµα της Ελευθερίας, βόλτα στη γέφυρα του Μπρούκλυν, επίσκεψη στο μουσείο Μετροπόλιταν, επίσκεψη στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τα άπειρα πολυκαταστήματα, τη Φιλαρµονική της Νέας Υόρκης, τη Μητροπολιτική Όπερα, διεθνείς παραγωγές µπαλέτου και µοντέρνου χορού, το φηµισµένο Σχολείο Τεχνών Julliard, επιδείξεις µόδας και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις µεγάλης εµβέλειας, το Πανεπιστήµιο Columbia, το µνηµείο του στρατηγού Γκραντ, τον ποταµό Hudson, το Χάρλεµ, µε το περίφηµο Apollo Theatre.

Συνεχίζουµε με την ξακουστή 5η Λεωφόρο. Εκεί συναντάµε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο Guggenheim, το Frick Museum, το Trump Tower του πολυεκατοµµυριούχου Ντόναλντ Τραµπ, όλους τους Ευρωπαϊκούς οίκους µόδας και πολλά λαµπερά κοσµηµατοπωλεία, όπως Cartier, Bulgari. Προχωρείστε προς το Ροκφέλερ Σέντερ, ένα συγκρότηµα 19 κτηρίων. Είναι ένα από τα µεγαλύτερα ιδιωτικά συγκροτήµατα του είδους του στον κόσµο, µε καταστήµατα, εστιατόρια και στη µέση σε έναν από τους ουρανοξύστες το παρατηρητήριο µε εκπληκτική θέα, που ονοµάζεται Top of the Rock. Μην παραλείψετε μία ξενάγηση στην Μπρόντγουεϊ, την «καρδιά» των θεάτρων.

Μία από τις ημέρες σας θα μπορούσε να γεμίσει με περιήγηση σε γνωστές γειτονιές του Μανχάταν που έχουν το δικό τους «χρώμα» και κουλτούρα, όπως το Γκρίνουιτς Βίλατζ μεταξύ Houston Street και Μπρόντγουεϊ, και το Σόχο, τη γειτονιά του 19ου αιώνα που είναι γεμάτη με γκαλερί, μπουτίκ και εστιατόρια. Βόλτα οπωσδήποτε στο Σέντραλ Παρκ, το τεράστιο πάρκο µε τα δέντρα και τις λίµνες που βρίσκεται στο κέντρο του Μανχάταν και προσφέρει τον ιδανικό χώρο για περπάτηµα, τρέξιµο, ιππασία, ποδηλασία, πατινάζ κ.ά. Από τη δυτική πλευρά του πάρκου θα δείτε το επιβλητικό Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής Βικτωριανού τύπου «Ντακότα», στα πανάκριβα διαµερίσµατα του οποίου κατοικούν καλλιτέχνες, εφοπλιστές κ.ά.

Νέα Υόρκη

Στη «Μικρή Ιταλία», θα βρείτε πολλά Ιταλικά εστιατόρια και καταστήματα που θα σας θυμίσει σκηνές από την ταινία «Ο Νονός». Must ίναι βέβαια και η Τσάιναταουν, μία από τις μεγαλύτερες περιοχές Ασιατών που ζουν εκτός Ασίας, διάσημη για τα οικονομικά εστιατόρια, παντοπωλεία, καταστήματα «έθνικ» ειδών δώρων.

Συνεχίζοντας θα φθάσετε στο νοτιότερο άκρο του Μανχάταν (Lower Manhattan). Περιλαμβάνει το Μπάτερι Παρκ, το «Σημείο Μηδέν», την Γουόλ Στριτ και την προβλήτα South Street Seaport. Είναι κυρίως εμπορική και οικονομική περιοχή, αλλά περιλαμβάνει μερικά ωραία εστιατόρια και μπιστρό. Από τις αποβάθρες εκεί μπορείτε να πάρετε ένα πλοίο για Staten Island και το Άγαλμα της Ελευθερίας. H ξενάγηση θα συνεχιστεί µε κρουαζιέρα µε πλοιάριο, όπου θα θαυμάσετε και θα φωτογραφίσετε τις αναπαλαιωµένες προβλήτες, το ιστορικό Ellis Island, χώρο υποδοχής παλαιότερα των µεταναστών, το Άγαλµα της Ελευθερίας από κοντά, καθώς και το Στάτεν Άιλαντ & το New Jersey. Σε κάθε σημείο της κρουαζιέρας θα απολαμβάνετε μοναδική θέα στο Manhattan.

Με το μετρό μπορείτε να επισκευθείτε το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (συντομογραφία AMNH), που βρίσκεται στο Upper West Side του Μανχάταν κοντά στο Σέντραλ Πάρκ της Νέας Υόρκης, και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά μουσεία του κόσμου. Στις τεράστιες αίθουσες του στεγάζονται μόνιμες εκθέσεις και συλλογές που υπερβαίνουν τα 32 εκατομμύρια εκθέματα ,ερευνητικά εργαστήρια, και η περίφημη βιβλιοθήκη του. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Chelsea Market. Τα κόκκινα τούβλα κυριαρχούν και αγκαλιάζουν όλον τον τεράστιο χώρο της στεγασμένης αγοράς, οι industrial λεπτομέρειες κάνουν εμφανή την παρουσία τους και γενικά προετοιμαστείτε για έναν δαιδαλώδη χώρο με δεκάδες διαφορετικές επιλογές, εισόδους, εξόδους κλπ. Με πολύ απλά λόγια είναι η Μέκκα των gourmand της Νέας Υόρκης Το Chelsea Market λοιπόν έχει καθιερωθεί ως το food mall στο οποίο ωστόσο υπάρχουν και αρκετές επιπλέον επιλογές για shopping, για καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Μπορείτε να συνεχίσετε με μετρό μια βόλτα στη Γέφυρα του Βrooklyn που είναι μαγική.

Κοντινές εξορμήσεις βέβαια είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε στην Νέα Υόρκη και προτείνουμε

Το Woodbury Commons, έναν «παράδεισο» καταστημάτων, µόλις 1,15 ώρα από το Μανχάταν. Το «Εκπτωτικό χωριό» έχει µε πάνω από 220 µπουτίκ και καταστήµατα με προσφορές που κυμαίνονται από 20% έως και 70%. Στο Εκπτωτικό χωριό λειτουργούν εστιατόρια, καφετέριες και χώροι ξεκούρασης για τους επισκέπτες.

Νέα Υόρκη

Βόλτα στη Tribeca και κυρίως το Soho… πολλοί ενδημούντες καλλιτέχνες, συγγραφείς και διανοούμενοι έχουν παραχωρήσει τη θέση τους (και τις γκαλερί τους) στις μεγάλες φίρμες και στην πολυκοσμία.

Το βράδυ το East, το West και το Greenwich Village είναι από τις γειτονιές που καταγράφονται στους οδηγούς ως must – ειδικά για τη νυχτερινή τους ζωή.

Εάν ένα ταξίδι στην Νέα Υόρκη είναι για εσάς ένα όνειρο ζωής ... σας ευχόμαστε να το ζήσετε σύντομα γιατί πραγματικά αξίζει !

Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά