Loading...

Κωνσταντινούπολη for shopping!

Stephanie Giourga | Wednesday 06 February 2019
Share:
Κωνσταντινούπολη for shopping!

Αν το δυνατό σας σημείο είναι οι διαπραγματεύσεις και τα παζάρια μια πολύ καλή ιδέα είναι να πάτε Κωνσταντινούπολη! Θα χαρείτε “αλισβερίσι” ! Μιλάμε για πολύ παζάρι!

Για να αγοράσεις κάτι μπορεί και να το παζαρεύεις και 15 λεπτά! Ο φίλος μου έκανε για να αγοράσει ένα δερμάτινο ΜΙΣΗ ΩΡΑ!!! όχι να το διαλέξει αλλά να πάρει την τιμή που ήθελε! Θα με ρωτήσετε τώρα -“Και την πήρε; ”

και σας απαντώ …”Την τιμή την πήρε αλλά δερμάτινο…πήρε;;;”

Σύμφωνα με την δική μου ταπεινή άποψη, ο αγαπητός έμπορος της γειτονικής μας χώρας ήταν πολύ “γάτα”. Του πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες το οποίο φυσικά το κατάλαβε αφού πατήσαμε στην Ελλάδα!

Τι τα θες είναι πολύ μάστορες στο εμπόριο οι απέναντι. Και δεν είναι ο μόνος βέβαια και άλλες φίλες που έχουν πάει στη Σμύρνη αγόρασαν τσάντα που ορκιζόντουσαν ότι ήταν επώνυμη και γνήσια και τελικά αποδείχθηκε ΤΕΛΕΙΑ απομίμηση!

Βέβαια αυτό μην σας πτοεί, Εσείς που θα πάτε στην Κωνσταντινούπολη, μπορεί να τα ξεχωρίζετε…καλού κακού πάντως ας έχετε το νου σας. Μια συμβουλή όμως: μην δείξετε για κανένα λόγο ότι αυτό που κοιτάτε να αγοράσετε σας αρέσει πολύ, να είστε ανέκφραστοι και με κομπιουτεράκι για να μετατρέπετε γρήγορα την ισοτιμία. Ξεκινήστε από την μισή τιμή από ότι ζητάει και μην νιώσετε άσχημα αν ο έμπορος με τον οποίο συζητάτε αρχίσει να “χτυπιέται” και να ξεσηκώνει τον κόσμο! Είναι κόλπο!

Λοιπόν τώρα το που θα πάτε να ψωνίσετε είναι γνωστό. Στην Μεγάλη Αγορά!

Η Μεγάλη Αγορά (Κapali Carsi- Grand Bazaar) βασικά είναι ένας λαβύρινθος από δρόμους με ζωγραφισμένες στοές, και μικρομάγαζα με κάθε λογής προϊόντα. Η αγορά κατασκευάστηκε από τον Μωάμεθ τον Β’ λίγο μετά την άλωση. Δύο από τις πιο βολικές εισόδους στη Μεγάλη Αγορά είναι η Πύλη Τσαρσί καπι και η Πύλη Νουρουοσμαναγιέ. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων θα κάνουν τα πάντα για να σας πωλήσουν τα προϊόντα τους. Στο παζάρι θα βρείτε πάνω από 4000 καταστήματα και ότι μπορείτε να φανταστείτε από εμπόρευμα… αν πετύχετε στα παζάρια πάντως οι τιμές είναι πάρα πολύ καλές σε πολλά πράγματα και καλής ποιότητας επίσης! Φροντίστε να έχετε χρόνο πάντως για να το απολαύσετε και μην παραλείψετε να πιείτε στο ενδιάμεσο και ένα τσαγάκι με μπακλαβά για να ξεκουραστείτε από την “πολύ διαπραγμάτευση!”

Μια άλλη πολύ ωραία βόλτα για αγορές είναι η Αγορά Μπαχαρικών (Misir Carsisi)

Αγορά Μπαχαρικών

Αυτή η τεράστια αγορά (λέγεται και Αιγυπτιακή) σε σχήμα Γ χτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα ως επέκταση του συγκροτήματος του Νέου Τεμένους. Τα έσοδά της κάποτε βοηθούσαν το Τέμενος να διατηρεί τα φιλανθρωπικά του ιδρύματα. Από τη μεσαιωνική εποχή, τα μπαχαρικά ήταν κύρια και ακριβά υλικά της μαγειρικής και έγιναν το βασικό προϊόν της αγοράς. Η αγορά ειδικεύτηκε σε μπαχαρικά από την Ανατολή, βότανα και άλλα αγαθά όπως μέλι, φουντούκια, ζαχαρωτά, παστουρμάς και χαβιάρι.

Θα τραβήξετε πολύ ωραίες φωτογραφίες και οι μυρωδιές σίγουρα θα σας μείνουν στην μνήμη.

Να περάσετε όμορφα και καλά ψώνια!

Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά