Loading...

Κάστρο Νοϊσβανστάιν ... το παραμυθένιο κάστρο της Βαυαρίας!

Stephanie Giourga | Tuesday 08 September 2020
Share:
Κάστρο Νοϊσβανστάιν, Βαυαρικές Άλπεις

Το διάσημο & πολυφωτογραφημένο αυτό κάστρο με το δύσκολο όνομα (Κάστρο Νόισβανστάιν) βρίσκεται στις Βαυαρικές Άλπεις της Γερμανίας (κοντά στα σύνορα Αυστρίας – Γερμανίας) και είναι κατά γενική ομολογία πολύ εντυπωσιακό! Πρόκειται για ένα βασιλικό ανάκτορο που μοιάζει με μεσαιωνικό κάστρο και το έχτισε ο Λουδοβίκος Β’ της Βαυαρίας, γνωστός και ως Βασιλιάς των παραμυθιών αφού λόγω της εμμονής που είχε με τον Μεσαίωνα έφτιαξε μερικά πολύ εντυπωσιακά κάστρα! Μεγάλη εκτίμηση είχε επίσης στον ρομαντικό ποιητή, συνθέτη και μουσικό Ρίχαρντ Βαγκνερ. Για τον λόγο αυτό άλλωστε μέσα στο κάστρο υπάρχουν τοιχογραφίες με ιππότες και διάφορα άλλα που απεικονίζουν σκηνές από τα έργα του.

Ο Λουδοβίκος Β’ της Βαυαρίας έχτισε αυτό το κάστρο σαν ησυχαστήριο αν και δεν κατάφερε να μείνει εκεί παρά μόνο λίγο καιρό και επίσης δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει όσο βρισκόταν εν ζωή.

Τοποθετημένο ιδανικά μέσα στην όμορφη εικόνα των Άλπεων, μοιάζει κομμάτι της φύσης και σου αφήνει την εντύπωση ότι μπαίνοντας μέσα θα συναντήσεις την πεντάμορφη και το τέρας, την Ωραία Κοιμωμένη και τον πρίγκιπα…και γιατί όχι έναν δράκο κρυμμένο στα μπουντρούμια του! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το κάστρο αυτό αποτέλεσε την «έμπνευση» του Walt Disney στην κινηματογραφική του ταινία.

Δεσπόζει στον λόφο, περιτριγυρισμένο από βουνά με πυκνό δάσος και δύο μεγάλες λίμνες. Ανάλογα την εποχή η εικόνα του αλλάζει. Τα καλοκαίρια καταπράσινο μέσα στα δάση έχει μία εικόνα μαγική.... Το φθινόπωρο μέσα στην ομίχλη και τα πεσμένα φύλλα ξεπροβάλλει και δικαιώνει όσους θα το επισκεφτούν. Την άνοιξη μέσα στα χρώματα της εποχής αλλάζει και μεταμορφώνεται και τον χειμώνα μέσα στα χιόνια δεν σε αφήνει να ξεκολλήσεις τα μάτια σου από πάνω του!

Τόσο έντονο είναι το συναίσθημα που σου δημιουργεί μόλις το πρωτοαντικρίσεις! Το κάστρο Neuschwanstein αποτελεί έναν από τους πρώτους σε επισκεψιμότητα τουριστικούς προορισμούς της Γερμανίας.Είναι από τα πιο πολυ φωτογραφημένα τοπία του κόσμου και προτείνουμε να το βάλετε στην λίστα των μελλοντικών σας ταξιδιών! Αξίζει τον κόπο, σας το προτείνουμε ....ανεπιφύλακτα!

Neuschwanstein castle!

Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά