Loading...

Γεύση από ιταλικά ζυμαρικά!

antonis pappas | Saturday 02 May 2020
Share:
Ιταλικά ζυμαρικά

Στο άκουσμα της λέξης ΖΥΜΑΡΙΚΑ, αυτόματα το μυαλό μας πάει στην Ιταλία! Και οι πρώτες πόλεις που σκεφτόμαστε είναι η Ρώμη, η κοσμοπολίτικη Βενετία και η ρομαντική Φλωρεντία

Πόσοι όμως από εσάς γνωρίζετε ότι η πόλη που είναι η πιο γνωστή για τα φρέσκα ζυμαρικά της είναι η Μπολόνια;

Ναι, καλά ακούσατε η Μπολόνια (ή αλλιώς La Grassa – η Χοντρή) είναι το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσετε υπέροχης γεύσης ζυμαρικά, αλλαντικά και βέβαια τορτελίνια που εδώ είναι και η “πηγή” τους!

Τα πιάτα με μακαρονάδα στην Μπολόνια σερβίρονται σαν πρώτο πιάτο με σάλτσες τόσο γευστικές που εάν ακολουθείτε “διατροφή λίγων θερμίδων” μην διανοηθείτε να δοκιμάσετε!

Εντάξει, για να μην λέμε και υπερβολές, όχι ότι δεν θα βρείτε μπρουσκέτες, σάντουιτς και σαλάτες αν θέλετε να “μην παραστρατήσετε” αλλά μια και είστε στην “πηγή των ζυμαρικών” μια γεύση πρέπει να την πάρετε!

Αλλαντικά σε πολύ μεγάλη ποικιλία, τυριά, φρέσκα και ξερά ζυμαρικά θα βρείτε κυριολεκτικά “παντού”. Ταλιατέλες, ραβιόλια και βέβαια το Τορτελόνι (μεγάλο τορτελίνι) σε καινοτόμες και ιδιαίτερες πολλές φορές συνταγές, με τους σεφ να σας ετοιμάζουν πιάτα που σίγουρα θα σας κάνουν να εκτιμήσετε την επιλογή της συγκεκριμένης πόλης για ταξιδάκι! Μόνο που αν θελήσετε να παραγγείλετε ζυμαρικά bolognese μην ξεχάσετε ότι εδώ τα λένε ραγού και σερβίρονται κυρίως με ταλιατέλες . Ένα ακόμη ιδιαίτερο πιάτο είναι τα τορτελίνια σούπα!

Δεν θα παραλείψουμε βέβαια να αναφέρουμε και τις πίτσες με την λεπτή ζύμη, το γευστικό τυρί και τα πολλά φρέσκα υλικά! Τοπικά κρασιά βέβαια σε μεγάλη ποικιλία επίσης!

Εάν σας αρέσουν οι πρωινές βόλτες (μια δική μου συνήθεια στα ταξίδια ) δοκιμάστε την ΑΓΟΡΑ πίσω από την Piazza Maggiore με τα δεκάδες μαγαζάκια που ξεκινάνε την ημέρα τους.

Θα νιώσετε τον πραγματικό παλμό μιας καθημερινής ημέρας … Μην διστάσετε να καθίσετε σε κάποιο γραφικό café και να παραγγείλετε το πρωινό σας κάπου στην αγορά – όχι σε τουριστικό μέρος – εκεί ανάμεσα στους ντόπιους ακούγοντας τις “ιταλικές” τους καλημέρες . Να είστε σίγουροι ότι έτσι θα αισθανθείτε “τον δυνατό χτύπο της καρδιάς” της πόλης!

Η Μπολόνια βέβαια έχει πολλά αξιοθέατα για την περιήγησή σας και η βόλτα σας στο γραφικό μεσαιωνικό κέντρο της πόλης θα σας ανταμείψει με πολλά όμορφα σημεία που έχουν τόσο ιστορικό ενδιαφέρον όσο και με καλλιτεχνικό!

Η Μπολόνια είναι ιδανική και για το χειμώνα (που θα βρείτε και πιο οικονομικά πακέτα εισιτήρια – ξενοδοχείο) γιατί έχει τόσους πολλούς σκεπαστούς πεζόδρομους που θα σας προσφέρουν προστασία αλλά και ρομαντική διάθεση! Άλλωστε είναι γνωστή για τους πύργους και τις στοές της με ναυαρχίδα την στοά του San Luca που είναι η πιο μακριά σε μήκος στον κόσμο (3,7 χλμ και πάνω από 660 καμάρες)!

Κουραστήκατε? Στην Ιταλία είστε! Σταματήστε και πάρτε ένα aperitivo με κάτι ελαφρύ για συνοδευτικό! (Παλιά καλή συνήθεια όλης της Ιταλίας βέβαια και όχι μόνο της Μπολόνια!)

Εάν είστε λάτρεις της μαγειρικής μπορείτε να πάρετε μέρος και σε μαθήματα παρασκευής ζυμαρικών με καινοτόμες δραστηριότητες. deliciousbologna.com.

Σε κοντινές αποστάσεις μπορείτε να επισκεφθείτε και άλλες πόλεις που φημίζονται για τα εργαστήρια παραγωγής παρμεζάνας, προσούτο, ξύδι μπαλσάμικο και άλλα γνωστά εδέσματα (όπως η πόλη Πάρμα για παράδειγμα για το προσούτο και η Μοντένα για το μπαλσάμικο)

Και το καλύτερο βέβαια σας το κρατήσαμε για το τέλος σαν … επιδόρπιο!

Στην Μπολόνια θα γευτείτε υπέροχα γλυκά ΑΛΛΑ και πολλές γεύσεις παγωτού! Μέχρι και μουσείο παγωτού έχουν “οι φίλοι γείτονες” στην περίπτωση που θέλετε περισσότερες γνώσεις επί του θέματος (gelatomuseum.com).

Αυτά για σήμερα και αν “σας ανοίξαμε την όρεξη” για ταξιδάκι στην Μπολόνια ΕΔΩ θα μπορείτε να βρείτε τα πιο οικονομικά on line εισιτήρια ✈️ συγκρίνοντας τις τιμές για Μπολόνια ανάμεσα σε εκατοντάδες σελίδες!

Ciao e Buon appetito!

Σημείωση: Κατά την γνώμη μας τα νοστιμότερα ζυμαρικά τα έχουμε εδώ στην Ελλάδα μας, σε πολλές πόλεις και χωριά αλλά σε αυτά θα αναφερθούμε εκτενώς σε επόμενο άρθρο!

Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά