Loading...

Εσείς έχετε βάλει ποτέ "λουκέτο" ... αγάπης;

Stephanie Giourga | Monday 07 January 2019
Share:
Παρίσι

Εάν ταξιδεύετε συχνά σίγουρα θα τα έχετε συναντήσει!

Είναι τα γνωστά “λουκέτα αγάπης” που βρίσκουμε σε πάρα πολλές πόλεις και έχουν να κάνουν με την αφοσίωση των ερωτευμένων ζευγαριών καθώς με αυτή την κίνηση “κλειδώνουν την αγάπη τους” και υπόσχονται αιώνια πίστη μεταξύ τους με την υπόσχεση μάλιστα να γυρίσουν ΞΑΝΑ σε κάποιο επόμενο ταξίδι τους μαζί στο μέρος όπου έβαλαν το λουκέτο!!!

Συνήθως τα τοποθετούν σε γέφυρες πετώντας μετά και το κλειδί στο νερό για να μην το βρει κανείς και “τους χωρίσει” .

Μπορεί σε μερικούς να ακούγεται λιγάκι “παιδικό” όλο αυτό, δεν είναι όμως. Είναι πολλά τα ζευγάρια που έχουν τυπώσει τα “λουκέτα τους” με τα αρχικά τους, με φράσεις ή ημερομηνίες και τα έχουν μαζί σε κάθε ταξίδι έχοντας κάνει και την σχετική έρευνα με σκοπό να βρουν στο μέρος που θα πάνε την ρομαντική γέφυρα που θα φιλοξενήσει το δικό τους λουκέτο!

Πόσο ρομαντικό …αλήθεια!

Ή μήπως όχι;

Γέφυρα με

Στο Παρίσι – που είναι ένας από τους προορισμούς που έχει μεγάλη “πέραση” η “λουκετομανία” – τα λουκέτα που βρίσκονταν στα κιγκλιδώματα της γνωστής γέφυρας Ponts des Artes κυρίως είχαν προκαλέσει προβλήματα στις δημοτικές αρχές με το βάρος τους να βάζει σε κίνδυνο την στατικότητα της γέφυρας αλλά και την ασφάλεια των πολιτών που την διέσχιζαν! Τα λουκέτα απομακρύνθηκαν και βγήκαν σε δημοπρασία μάλιστα με σκοπό τα έσοδα να τα διαθέσουν για φιλανθρωπικό σκοπό ( στην φιλοξενία των προσφύγων).

Κάποιοι μάλιστα που υποστήριζαν “πιο θερμά” αυτή την ρομαντική τάση των ζευγαριών αφαίρεσαν αρκετά λουκέτα πριν γίνει η περισυλλογή και ξεκίνησαν να αναζητούν τους κατόχους τους μέσω διαδικτύου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τελικά πήραν μέσω αυτής της δραστηριοποίησης το λουκέτο τους πίσω!

Λουκέτα αγάπης!

Αν νομίζετε βέβαια ότι μόνο απλοί ταξιδιώτες έχουν βάλει “λουκέτο” στην αγάπη τους … γελιέστε! Επώνυμοι και διάσημοι, πολιτικοί και αθλητές κατά καιρούς έχουν αναφέρει ότι κι αυτοί έχουν βάλει κάποιο “λουκετάκι” ανά τον κόσμο!

Κάποιοι ταξιδιωτικοί οδηγοί έχουν τις γέφυρες μάλιστα στην λίστα με τα

” must do ” του προορισμού.

Με την τάση για φωτογραφίες να βρίσκεται στο ζενίθ της στην εποχή μας, οι γέφυρες με λουκέτα αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για selfie και social media activity και μπορεί κανείς εύκολα να τις εντοπίσει και να ανεβάσει φωτογραφία με το ανάλογο hashtag ( #padlock ) μάλιστα!

Μπορεί λοιπόν στο Παρίσι τα λουκέτα της αγάπης να αποτελούν παρελθόν – επίσημα τουλάχιστον – υπάρχουν όμως σε πολλές άλλες πόλεις ανά τον κόσμο και είναι πιθανό σε κάποιο επόμενο ταξίδι σας να τις συναντήσετε! Εάν δεν έχετε λουκέτο μαζί σας μην ανησυχείτε!

Σίγουρα πολλοί πλανόδιοι πωλητές εκεί γύρω θα βρίσκονται για να σας προμηθεύσουν με το ανάλογο ” λουκετάκι της αγάπης!”

Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά