Loading...

6 λόγοι για να πας Εκδρομή στο Ναύπλιο μετά την καραντίνα!

antonis pappas | Friday 07 May 2021
Share:
Μπούρτζι Ναύπλιο

Επισήμως στις 14 Μαΐου 2021 ξεκινάνε οι μετακινήσεις από νομό σε νομό! Ευκαιρία για μία εκδρομή στο Ναύπλιο που τόσο μας είχε λείψει! Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα για να κάνει κάποιος στο Ναύπλιο και αν είστε από τους τυχερούς που δεν θα πάτε για μονοήμερη αλλά θα έχετε χρόνο να διανυκτερεύσετε σε κάποιο ξενοδοχείο σίγουρα θα σας ανταμείψει με τις ομορφιές του!

 Όλες οι εποχές είναι πολύ καλές για απόδραση στην Αργολίδα αλλά το τέλος της άνοιξης ίσως να είναι η καλύτερη από όλες! Τα αξιοθέτα πολλά και σπουδαία αλλά αν ρωτήσετε τους λάτρεις του Ναυπλίου θα σας πουν ότι η ατμόσφαιρα και "αυτό το κάτι" που πλανιέται στον αέρα είναι το καλύτερο από όλα! Ο ρομαντισμός; τα νεοκλασσικά ή τα βενετσιάνικα κτίρια; το θρυλικό Μπούρτζι; τα στενά παραδοσιακά δρομάκια; όλα σε χαλαρώνουν και σου δίνουν την αίσθηση της ξεγνοιασιάς. Ιδανικός προορισμός για ολιγοήμερες διακοπές και ρομαντικά διήμερα! Ισως αυτός είναι ο λόγος που είναι ο πιο αγαπημένος προορισμός για ζευγάρια! Για να δούμε λοιπόν 6 από τους πολλούς λόγους που θα σας οδηγήσουν στο Ναύπλιο... 

1. Ανάβαση στο Παλαμήδι !

Εντάξει αν θέλετε να φτάσετε στην κορυφή σίγουρα θα πρέπει να είστε σε "φόρμα" αφού τα σκαλιά που θα πρέπει να ανεβείτε είναι 999 σύμφωνα με τον θρύλο και το γνωστό τραγούδι αλλά πολλοί που τα έχουν μετρήσει τα βγάζουν λιγότερα (857). Όσα και να είναι όμως είναι σίγουρα πολλά αν δεν είστε αθλητικός τύπος. Αξίζει τον κόπο όμως τόσο η εμπειρία, αν δεν το έχετε ξανακάνει, όσο και η θέα που σίγουρα θα σας ανταμείψει! 

2. Πεζή περιήγηση στο ιστορικό Ναύπλιο, στην παλιά Πόλη !

Δεν θα σας γράψουμε για τα μουσεία που είναι από τα σπουδαία της Ελλάδας (Αρχαιολογικό, Πελοποννησιακό Λαογραφικό, Πολεμικό κά) αλλά για μια απλή ρομαντική "βόλτα" στα στενά δρομάκια με τα παραδοσιακά μαγαζιά με τα πολλά ταβερνάκια (μέχρι πρότεινως τουλάχιστον). Χαλαρώστε, περπατήστε, γεμίστε εικόνες και χρώματα από τις ανθισμένες μπουκαβίλιες και νιώστε την αίσθηση της ελευθερίας μετά από τόσες μέρες εγκλεισμού! Προσοχή βέβαια ... πάντα τηρώντας τα μέτρα προστασίας που μας έχουν συστήσει! Έχει μια κρυφή γοητεία το Ναύπλιο που σε κάνει να θες να σεργιανίζεις ανέμελα στα γραφικά καλντερίμια! Μόλις κουραστείτε απολαύστε ένα γλυκό κουταλιού και έναν μερακλίδικο ελληνικό καφέ!

 3. Περίπατος στην Ακροναυπλία !

Ένας πολύ μοναδικός πεζόδρομος, ιδανικός και για ποδηλατάδα, θα τον βρείτε μετά τις καφετέριες. Κάνει έναν γύρο και καταλήγει στην παραλία Αρβανιτιά. Εάν ο καιρός το επιτρέπει μπορείτε να κολυμπήσετε! Από εκεί η βόλτα οδηγεί στην παλιά πόλη από την Πύλη Ξηράς.

Υπέροχη θέα από το Παλαμίδι στο Ναύπλιο

 4. Το Μπούρτζι το πολυφωτογραφημένο !

Σημαίνει "φρούριο" με ονομασία από τους Οθωμανούς. Βρίσκεται ειδυλλικά τοποθετημένο στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων και έχει υπάρξει φυλακή στο παρελθόν. Σήμερα θα λέγαμε ότι είναι το ιδανικό σκηνικό κατά την διάρκεια του ηλιοβασιλέματος για τις καλύτερες φωτογραφίες που θα έχετε από το Ναύπλιο! Μπορείτε βέβαια αν θέλετε να το δείτε και από κοντά και να κάνετε μία ρομαντική βαρκάδα!

 5. Φαγητό και τοπικές αγορές!

Νόστιμο φαγητό, παραδοσιακές γεύσεις αλλά και αγορές από τοπικά προϊόντα της Αργολίδας! Γλυκά κουταλιού, χειροποίητα ζυμαρικά, αρωματικά βότανα αλλά και πολύ ιδιαίτερα δωράκια που θα βρείτε στα διάφορα μαγαζάκια κάνοντας την βόλτα σας! Η πρότασή μας ... να αγοράσετε ένα κομπολόι. Στο Ναύπλιο άλλωστε βρίσκεται και το "μοναδικό στον κόσμο" Μουσείο Κομπολογιού.

 6. Η εύκολη πρόσβαση στο Ναύπλιο.

Εάν έχετε αυτοκίνητο, η απόσταση είναι περίπου 140 χιλιόμετρα από Αθήνα, υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι εύκολοι να πάτε μία εκδρομή στο Ναύπλιο. Να συμμετέχετε σε μία οργανωμένη εκδρομή, ή να πάτε με ΚΤΕΛ (έχει τακτικά καθημερινά δρομολόγια) ή και με τρένο (3 ώρες). Μπορείτε να βρείτε κάποιο οικονομικό ξενοδοχείο και να χαρείτε ένα υπέροχο ολιγοήμερο ταξιδάκι με τις φίλες/ φίλους σας.

 Σε κάθε περίπτωση μην ξεχάσετε τα μέτρα προστασίας και να πάρετε μαζί σας την καλή σας διάθεση για να γίνει το πρώτο ταξιδάκι μετά την καραντίνα, η πιο όμορφη ανάμνηση για την άνοιξη του 2021

Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά