Loading...

Διακοπές στην Κέρκυρα

Stephanie Giourga | Wednesday 01 June 2022
Share:
Παραλία Κανάλι του έρωτα Κέρκυρα, Σιδάρι (Canal d' amour)

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η παλιά πόλη της Κέρκυρας θα σας μαγέψει από την πρώτη στιγμή! Μην φοβηθείτε ότι θα χαθείτε γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Για να νιώσετε τον παλμό της πόλης πρέπει να χαλαρώσετε και να περπατήσετε μέσα στα γραφικά καντούνια . Αμέτρητες μικρές λεπτομέρειες θα σας αποζημιώσουν για το περπάτημα που θα κάνετε. Στενά σοκάκια με μπουκαβίλιες σε όλα τα χρώματα, ένας παλιός σιδερένιος φανοστάτης στεφανωμένος από μια γιρλάντα,  η τοιχογραφία στο εξωτερικό μιας μπαρόκ εκκλησίας, πράγματα που περνούν απαρατήρητα μερικές φορές, εδώ αποτελούν μέρος της μαγείας της περιπλάνησης! Αργά ή γρήγορα θα φτάσετε στην κεντρική πλατεία Σπιανάδα, στο λιμάνι ή στην πλατεία Σαρόκκο (Σαν Ρόκκο). Από εδώ αρχίζει η μοντέρνα πόλη. Το Καμπιέλο είναι η πιο ήσυχη γειτονιά και η πιο παλιά .

Εν συντομία θα αναφέρουμε τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε, αν και πιστεύουμε ότι αξίζει ο κόπος να επισκεφτεί κάποιος την Κέρκυρα με την ησυχία του και να ανακαλύψει μόνος τα θαυμάσια αξιοθέατα που έχει να του δείξει όλο το νησί.

Σπιανάδα: η δεύτερη μεγαλύτερη πλατεία της Ευρώπης! Εδώ θα δείτε εκτός των άλλων πολλά αγάλματα και μνημεία προσωπικοτήτων που είχαν επιρροή στο νησί. Οι δίδυμες τοξοστοιχίες του Λίστον, είναι το ιδανικό σημείο για να παρατηρήσει κανείς την Σπιανάδα. Εδώ άλλωστε βρίσκονται και τα πιο must καφέ της πόλης!

Παλαιό φρούριο: πυρήνας της παλιάς πόλης που χτίστηκε απέναντι από το Λίστον και περικλείει δυο επίπεδες κορυφές πάνω στις οποίες χτίστηκαν τα δύο κάστρα.

Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου: το παλαιότερο δημόσιο κτίριο της Ελλάδας. Είναι κτισμένο από ψαμμίτη ( αμμόπετρα Μάλτας) , έχει 20 δωρικές κολώνες ,δύο πύλες και ανάγλυφα εμβλήματα από τα 7 νησιά του Ιονίου. Φιλοξενεί δύο μουσεία ( Ασιατικής και Κερκυραϊκής τέχνης).

Πλατεία Δημαρχείου: λειτουργούσε αρχικά σαν σύλλογος για τους κατόχους τίτλων ευγενείας. Έπειτα μετατράπηκε σε αίθουσα όπερας με την ονομασία  Άγιος Ιάκωβος. Αξίζει επίσης να δείτε : την εκκλησία του Άγιου Σπυρίδωνα, του Αγίου Αντωνίου και Ανδρέα, το μουσείο χαρτονομισμάτων, το νέο φρούριο , το Καμπιέλο με το βενετσιάνικο πηγάδι  στην πλατεία Κρεμαστής, το Βυζαντινό μουσείο, το ανάκτορο Μον Ρεπό, το Κανόνι και το διάσημο και πολυφωτογραφημένο Ποντικονήσι.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Μυρτιώτισσα: για πολλούς ντόπιους η πιο όμορφη παραλία της Κέρκυρας .Θα την βρείτε ανάμεσα στους Έρμονες και την Γλυφάδα και για να την χαρείτε θα πρέπει να έχετε 4Χ4 ή να κάνετε μια διαδρομή με τα πόδια ενός τετάρτου της ώρας από το σημείο που θα παρκάρετε. Έχει κρυστάλλινα νερά με χρυσαφένια άμμο, πλούσιο θαλάσσιο κόσμο για καταδύσεις και ένα ρυάκι με γάργαρο νερό που κυλάει μπροστά από τα βράχια. Συνήθως έχει πολύ κόσμο και το καλοκαίρι πολλοί κάνουν και γυμνισμό.

Στη βόρεια Κέρκυρα στο Σιδάρι βρίσκεται και η "παραλία της αγάπης" (Canal d' amour)

Γλυφάδα: οργανωμένη παραλία με υψηλά κριτήρια, στην δυτική ακτή, χρυσαφένια παραλία με άμμο και όλα τα καλά μιας άρτια εκμεταλλευόμενης ακτής.

Κοντόγιαλος: μια όμορφη παραλία δυτικά που παρότι είναι μικρή σε έκταση είναι δημοφιλής λόγω της ομορφιάς της. Διαθέτει θαλάσσια σπορ και μαγαζιά εστίασης.

Περουλάδες: ακολουθείστε τον χωματόδρομο από την πλατεία των Περπουλάδων (στα βορειοδυτικά του νησιού) και ανακαλύψτε ασβεστωμένους βράχους κατάλληλους για ηλιοθεραπεία και χαλάρωση. Τα νερά σχηματίζουν φυσικές πισίνες με τιρκουάζ αποχρώσεις που θα σας καταπλήξουν! Δεν σας φτάνουν όσες αναφέραμε; Μην ανησυχείτε υπάρχουν κι άλλες! Στα βόρεια όμως αυτή την φορά θα βρείτε την παραλία Αλμυρός, την παραλία Αυλάκι, αλλά την παραλία Αστρακέρι.

Αφιερώστε χρόνο και ρωτήστε τους ντόπιους στο κάθε χωριό που βρίσκεστε. Σίγουρα θα ανακαλύψετε τον δικό σας μικρό παράδεισο! Υπάρχουν επίσης πανέμορφοι όρμοι για κολύμπι που η πρόσβασή τους γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης. Νοικιάστε ένα σκάφος και γνωρίστε όλες τις ομορφιές του νησιού.

ΤΟΠΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ: παστιτσάδα (χοντρά μακααρόνια με κόκορα ή μοσχάρι, ντομάτα, σκόρδο, πιπέρι) μπουρδέτο (ψάρι με πικάντικη σάλτσα), σοφρίτο (φιλέτα μοσχαριού με άσπρη σάλτσα, άσπρο πιπέρι και σκόρδο),μπιάνκο (άσπρο ψάρι στην κατσαρόλα με λεμόνι, πιπέρι και σκόρδο), συκομαϊδα (είδος τάρτας με ξερά σύκα, ούζο και μαύρο πιπέρι). Δοκιμάστε ακόμη την μπίρα από τζίντζερ (τζιτζιμπίρα) και βέβαια τα πασίγνωστα κουμ κουάτ.

Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά