Loading...

5 Ρομαντικοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα

Stephanie Giourga | Friday 07 October 2022
Share:
Ρομαντικές διακοπές

Εάν είστε ζευγάρι και σκέφτεστε να κάνετε ένα όμορφο ρομαντικό ταξίδι με την αγαπημένη σας ή τον αγαπημένο σας, έχουμε να σας προτείνουμε 5 πόλεις άκρως ρομαντικές και ιδανικές για κάθε ζευγάρι. Θα περάστε πολύ όμορφα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου αλλά ειδικά τα Χριστούγεννα θα ζήσετε την απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία! Οι πόλεις αυτές τα Χριστούγεννα πραγματικά μεταμορφώνονται στους πιο ρομαντικούς προορισμούς της Ευρώπης και σε καλούν να τις ζήσεις, να τις νιώσεις να τις απολαύσεις! Δεν σας κρύβουμε ότι πολλές προτάσεις γάμου έχουν γίνει κατά την διάρκεια μικρών τέτοιων ταξιδιών. Οπότε αν είστε καλά με το ταίρι σας και ψάχνετε την ιδανική στιγμή για να "περάσετε" την σχέση σας σε άλλο επίπεδο έχετε μαζί σας κι ένα κουτάκι με μονόπετρο για παν ενδεχόμενο!

Μπρυζ Βέλγιο

Μπρυζ

Αυτή η ρομαντική πόλη στο Βέλγιο είναι ιδανική για ένα ρομαντικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι! Φτάνετε με το τρένο που αναχωρεί από τις Βρυξέλλες, αν πάτε με μεμονωμένο πακέτο ή πιο εύκολα ακολουθείτε μία οργανωμένη αναχώρηση. Το σκηνικό είναι παραμυθένιο! Θα περπατήσετε σε δρομάκια, πέτρινες πλατείες, θα φωτογραφηθείτε στα γεφύρια, θα σας χαλαρώσει η όμορφη εικόνα των κύκνων που υπάρχουν στην λίμνη, αν ο καιρός το επιτρέπει θα κάνετε βαρκάδα στα κανάλια, θα ψωνίσετε στην Χριστουγεννιάτικη αγορά. Οι επιλογές για φαγητό πολλές και ρομαντικές. Ζεστή σοκολάτα ή καφές θα σας χαλαρώσουν στην κεντρική πλατεία και η περιπλάνηση θα συνεχίσει. Υπάρχουν πολλές άμαξες στη πόλη σε περίπτωση που θέλετε κάτι ποιο ρομαντικό. Πήγαμε στην Μπρυζ του Αγίου Βαλεντίνου και ενθουσιαστήκαμε οπότε φανταστείτε πως θα είναι στολισμένη τα Χριστούγεννα. Νόστιμες φρεσκοψημένες βάφλες με βέλγικη σοκολάτα θα σας αποπλανήσουν, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί θα σας ζεστάνει ... Σε κοντινές εκδρομές μπορείτε με το τρένο να πάτε στην γειτονική Γάνδη όπου φθάνοντας θα επισκεφθείτε και τον γοτθικό Καθεδρικό ναό του Saint Bavo ή περπατήσετε στα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης. Κατά την επιστροφή σας στις Βρυξέλλες μπορείτε να απολαύσετε βόλτες στο κέντρο της πόλης, να δείτε την πρωτότυπη αρχιτεκτονική κατασκευή του ATOMIUM αλλά και να γευθείτε σοκολάτες που υπάρχουν παντού σε μεγάλη ποικιλία και άριστη ποιότητα! Εάν βέβαια προτιμήσετε την ευκολία μιας οργανωμένης αναχώρησης θα έχετε την δυνατότητα να πάρετε περισσότερες ιδέες και από τον έμπειρο ξεναγό σας. Η Μπρυζ σε κάθε περίπτωση είναι μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης!

We love Paris !

Παρίσι

Ε ναι! Παρίσι και πάλι Παρίσι για τις πιο ρομαντικές χριστουγεννιάτικες διακοπές! Θα κάνετε μία υπέροχη βόλτα στα κανάλια, μια μίνι κρουαζιέρα με τα bateaux mouches, θα φωτογραφηθείτε αγκαλιά με φόντο τον φωτισμένο πύργο του Άιφελ, θα ανεβείτε στην Μονμάρτη και θα περιπλανηθείτε ανάμεσα στους μποέμ ζωγράφους της, θα δείτε την εκκλησία Sacre Coeur και πίσω θα στρίψετε δεξιά, μερικά στενά πιο κάτω θα δείτε τον αμπελώνα της Μονμάρτης. Στον δρόμο rue des abesses θα βρείτε πολλά μπιστρό για φαγητό και καφέ. Μια κλασσική βόλτα στην Παναγία των Παρισίων, ένα ρομαντικό story για το instagram στην όμορφη γέφυρα την Ποντ Νεφ, βόλτες στο Ιλ ντε Λα Σιτέ, στο Καρτιέ Λατέν. Εάν δείτε το Μουσείο του Λούβρου και έχει καλό καιρό μια βόλτα μέχρι το νησάκι Saint Louis. Το νησί συνδέεται με το υπόλοιπο του Παρισιού με τέσσερις γέφυρες στις δύο όχθες του ποταμού. Στην πλατεία του Παλαί Ρουαγιάλ (Palais Royal) θα ξεκουραστείτε πίνοντας έναν γαλλικό καφέ με κρουασάν στο ιστορικό καφέ "Les Nemours", στο οποίο γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας "The Tourist" με την Αντζελίνα Τζολί και τον Τζόνυ Ντεπ. Μετά μπορείτε να διασχίσετε την περίφημη Rue du Faubourg Saint-Honoré με όλους τους μεγάλους οίκους μόδας, ή να περάσετε από την παγκοσμίως γνωστή Πλατεία Βαντόμ (Place Vendôme) με τους κορυφαίους οίκους ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας! Απολαύστε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές, τις εορταστικές εκδηλώσεις, δοκιμάστε το Bûche De Noël που είναι το γαλλικό σοκολατένιο γλυκό των Χριστουγέννων. Και αν κρυώνετε δοκιμάστε Vin Chaud, το ζεστό γαλλικό κρασί με κανέλα και πορτοκάλι που σίγουρα θα σας ζεστάνει! Μαζί περιηγηθείτε στους δρόμους της στολισμένης πόλης και απολαύστε την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών! Το Παρίσι είναι πολύ όμορφο για να αρκεί μόνο μία φορά! Αν πάτε με οργανωμένη αναχώρηση ο έμπειρος αρχηγός θα σας δώσει πολλές ακόμη προτάσεις - ιδέες αλλά και θα σας προτείνει προαιρετικές εκδρομές όπως η Νορμανδία ή μια επίσκεψη στην χριστουγεννιάτικα στολισμένη Disneyland! To Παρίσι ... ναι, είναι πολύ ρομαντικός προορισμός για τα Χριστούγεννα!

Στρασβούργο

Στρασβούγο

Η πρωτεύουσα της Αλσατίας στολίζεται τις ημέρες των Χριστουγέννων και δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό βγαλμένο μέσα από τα παραμύθια του Μεσαίωνα. Ο ποταμός Ιλ με τις γέφυρες και τα λιθόστρωτα σοκάκια, τα γραφικά κανάλια και τα στολισμένα διακοσμημένα σπίτια τραβάνε σαν μαγνήτες τους επισκέπτες που την επιλέγουν για το καλό της φαγητό, την όμορφη ατμόσφαιρα, την χριστουγεννιάτικη αγορά, τις πολύ όμορφες εικόνες που θα χαρίσει και για πολλά άλλα. Το Στρασβούργο συνήθως μπαίνει σαν επίσκεψη στις οργανωμενες εκδρομές των Χριστουγέννων, δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που μας ζητάνε μεμονωμένα πακέτα Χριστουγέννων με αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχείο. Την περίοδο των εορτών οι τιμές είναι υψηλές στα μεμονωμένα πακέτα για Στρασβούργο εκτός αν αυτά κλειστούν αρκετά νωρίτερα. Οπότε αν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία " Χριστούγεννα στο Στρασβούργο " θα προτείναμε να επιλέγατε μία οργανωμένη εκδρομή.

Βιέννη, Αυστρία

Βιέννη

Χωρίς αμφιβολία η Βιέννη είναι ένας top ρομαντικός προορισμός για τα Χριστούγεννα. Φανταστείτε εσάς και την/ τον αγαπημένη/ο σας ντυμένους με πολύ ζεστά ρούχα (γιατί το κρύο στην Βιέννη είναι πολύ δυνατό!) και κάντε το εικόνα... περπατάτε στην πασίγνωστη Χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία του Δημαρχείου, μικρά ξύλινα μαγαζάκια στολισμένα με φωτάκια και πολλά δώρα, υπέροχες μυρωδιές στην ατμόσφαιρα από τους πλανόδιους μικροπωλητές και απαλό χιόνι να πέφτει, γιορτινή μουσική να ακούγεται και εσείς οι δύο με ένα ποτήρι Glühwein (το ζεστό αρωματικό κρασί των Χριστουγέννων) να χαλαρώνετε απολαμβάνοντας την γιορτινή ατμόσφαιρα! Νομίζω πως ναι, θα συμφωνήσετε ότι η Βιέννη είναι ένας πολύ ρομαντικός χριστουγεννιάτικος προορισμός στην Ευρώπη. Εάν την επιλέξετε για ταξίδι τα Χριστούγεννα, να επισκεφθείτε κάποιο από τα παγκοσμίου φήμης μουσεία της ή το μεγάλο λούνα παρκ Πράτερ με την παλαιότερη ρόδα στον κόσμο ή να κάνετε μια ρομαντική βόλτα με ένα φιάκερ - την περίφημη άμαξα με τα άλογα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Βιέννη, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα φημισμένα καφέ της πόλης, που αναδύουν την βιεννέζικη κουλτούρα, όπως το παραδοσιακό Café Sacher με την γνωστή σοκολατίνα του, το ιστορικό Cafe Central, καθώς και το Café Mozart με τον μυρωδάτο καφέ, που βρίσκεται στην ίδια θέση από το 1794. Μια εκδρομή επίσης στο γειτονικό Σάλτσμπουργκ θα συμπληρώσει την ρομαντική σας αυτή απόδραση!

Γοτθική γέφυρα του Καρόλου, Πράγα

Πράγα

Τι να πρωτογράψει κάποιος για "χρυσή πόλη". Και μόνο να περιπλανηθείτε με τα πόδια στην γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της "Βασιλικής οδού" ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την "παρέλαση των Aποστόλων" θα καλυφθεί η ανάγκη σας για ρομαντισμό! Πάρα πολλές όμορφες εικόνες και συγκινήσεις μπορεί να προσφέρει μια πόλη σαν την Πράγα σε ένα ζευγάρι. Τα Χριστούγεννα συνήθως είναι χιονισμένη και αυτό με τον στολισμό της την κάνουν κυριολεκτικά ακαταμάχητη ! Μια κρουαζιέρα στο ποταμό Μολδάβα, βόλτες στον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ. Για την συνέχεια προτείνουμε περιπλάνηση στο «Χρυσό σοκάκι» που τον 16ο και 17ο αιώνα αποτελούσε έδρα των αλχημιστών. Τώρα αποτελείται από μικρά πολύχρωμα σπιτάκια, τα οποία ξαναζωγραφίστηκαν με φωτεινά χρώματα στη δεκαετία του 1950 και λειτουργούν σαν καταστήματα με σουβενιρ. Πολλές φωτογραφίες από την μαγευτική καστρούπολη, που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα θα σας συντροφεύουν σαν αναμνήσεις τα επόμενα χρόνια. Για το βράδυ φαγητό σε παραδοσιακά εστιατόρια με όμορφη διακόσμηση ή μια μπύρα σε τυπική μπυραρία θα δώσουν άλλη γεύση στο ταξίδι σας αυτο! Εάν προτιμήσετε οργανωμένο πακέτο διακοπών για τα Χριστούγεννα στην Πράγα εκτός από την άνεση της οργάνωσης θα έχετε και την ευκαιρία να δείτε το θρυλικό Κάρλοβυ Βαρυ ή το παραμυθένιο Τσέσκυ Κρουμλοβ. Κατά την διάρκεια του χρόνου ετοιμάζουμε πολύ συχνά οικονομικά μεμονωμένα πακέτα διακοπών για την Πράγα. Για να ενημερώνεστε συχνά για αυτές τις προσφορές μπορείτε να ακολουθήσετε την σελίδα μας στο instagram ή στο facebook.

Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά